Το κεφάλαιο «Scale up» ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το κεφάλαιο «Scale up» ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων θα αναλύσουν τα επόμενα βήματα που ωριμάζουν το ξεκίνημα μιας νεοφυούς εταιρείας.

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει την «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης», ανοίγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από μια ολοκληρωμένη Ημερίδα το κεφάλαιο του «Scale up», την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων θα αναλύσουν τα επόμενα βήματα που ωριμάζουν το ξεκίνημα μιας νεοφυούς εταιρείας, θα περιγράψουν το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα αναφερθούν και στους τρόπους χρηματοδότησης μιας επενδυτικής ιδέας.

Οι 3 θεματικές ενότητες της Ημερίδας είναι:

  • ENOTHTAI, 11:00-13:25: Εμπνέοντας την Επιχειρηματικότητα
  • ENOTHTAII, 13:45-16:00: Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα
  • ENOTHTAIII, 16:30-18:00: Μιλώντας για την Επιχειρηματικότητα

Την Ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, όσο και ο εκδότης των εφημερίδων Realnews και ΑΓΟΡΑ και πρόεδρος του Real FM Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος θα είναι και ο συντονιστής της 1ης Ενότητας της Ημερίδας.

Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ομιλητών θα μιλήσουν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος (C.E.O. Chipita)Παύλος Ευμορφίδης (Ιδρυτής CocoMat), Κώστας Γεράρδος (Πλαίσιο C.E.O.), Κωνσταντίνος Μποτόπουλος (Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Gwen Nguyen (Κοινωνική Επιχειρηματίας και Διευθύντρια Indiegogo), Nava Swersky Sofer (Πρόεδρος International Commercialisation Alliance, Ιδρύτρια NanoIsrael).

Εκτός από τους καταξιωμένους επαγγελματίες, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στην Ημερίδα την  Αναπληρωτή Υπουργό για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κα Ράνια Αντωνοπούλου (11:30), καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη (13:50). Με τη  συμμετοχή τους στην Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης, ως ομιλητές,  αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό, σε σχέση με το θεσμικό περιβάλλον στο χώρο των επιχειρήσεων, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών (18:00-21:00), θα λειτουργήσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Στέγης βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας (με τη συμμετοχή κοινού που θα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του είτε τηλεφωνικά, είτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.aoen.gr θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), μέσα από τα οποία εξίσου σημαντικοί επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων θα μπορέσουν να μεταδώσουν με πολύ πρακτικό τρόπο την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους σε συγκεκριμένες θεματικές.

Συντονιστής ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ι: Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης Realnews, ΑΓΟΡΑ, Πρόεδρος Real FM.

Συντονίστρια ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΙ: Κάτια Μακρή, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Real FM / Αρχισυντάκτρια πολιτικού ρεπορτάζ ΑΓΟΡΑ.

Συντονιστής ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΙΙ: Απόστολος Μαγγηριάδης, δημοσιογράφος MEGA/ fortunegreece.com

*Στις ομιλίες θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικών και Αγγλικών, για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η προσκόμιση κάποιου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητάς σας, για την παροχή του σχετικού εξοπλισμού. 

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Πού: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Κεντρική Σκηνή(Συγγρού 107-109, Αθήνα)
Πότε: Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, 11:00
Βιωματικά Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας: 18:00-21:00
Διοργανωτής: Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση /Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.
 
Είσοδος ελεύθερη

Δήλωση συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας:

Τηλέφωνο: 210 3713015 (Προσφέρεται η δυνατότητα ομαδικής κράτησης σε τμήματα εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Όριο Συμμετοχής 25 άτομα ανά εργαστήριο).