Το Meallion ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα έτοιμα γεύματα

Το Meallion ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα έτοιμα γεύματα
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Λάμπρος Βακιάρος μας συστήνουν το νέο τους επιχειρηματικό «παιδί».

Μια νέα γαστριμαργική πρόταση που φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που έχουμε στο μυαλό μας τα έτοιμα γεύματα είναι αυτή του Meallion. Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα των Θοδωρή Παπαλουκά και Λάμπρου Βακιάρου γεννήθηκε ως ιδέα μέσα από τη δική τους ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε ποιοτικό φαγητό, εστιατορικού επιπέδου, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο για κατανάλωση μέσα σε μόλις 2,5 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων, ή σε 20 λεπτά σε οικιακό φούρνο!

Αποφεύγοντας το junk food, αλλά και την αργοπορία παράδοσης μιας παραγγελίας μέσω delivery, ο καταναλωτής μπορεί να οργανώσει τα γεύματα ολόκληρης της εβδομάδας και να τα έχει στο ψυγείο του. Εν ολίγοις, μέσω του Meallion επιλέγεις, μέσα από μια γκάμα 17 γευμάτων, ένα από τα 4 διαθέσιμα πακέτα, και κάνεις τον προγραμματισμό σου για το τι θα φας κάθε μέρα της εβδομάδας, δίχως να έχεις το άγχος να πας για ψώνια ή να αφιερώσεις χρόνο στο μαγείρεμα.

Έπειτα από μια έρευνα αγοράς που διήρκησε περίπου δύο χρόνια, οι δύο επιχειρηματίες είδαν το κενό που υπήρχε και έσπευσαν να τοποθετηθούν πρώτοι, μιας και σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση έτοιμου φαγητού εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δεκαπλασιαστεί.

«Η ιδέα γεννήθηκε στο στούντιο που πειραματίζομαι καθημερινά μαγειρεύοντας. Πολλές φορές συναντιόμασταν με τον Θοδωρή για να φάμε το αγαπημένο του μπέργκερ το οποίο, εκτός από νόστιμο, ήταν και υγιεινό. Κοινή μας σκέψη ήταν πώς θα μπορούμε να έχουμε εύκολα προσβάσιμο, αντίστοιχης ποιότητας φαγητό, την ώρα που πεινάμε» τόνισε ο Λάμπρος Βακιάρος, προσθέτοντας πως μέσω του Meallion μεταφέρεται η ποιότητα ενός καλού εστιατορίου σε ένα έτοιμο μαγειρεμένο γεύμα που χρειάζεται μόνο ζέσταμα.

Λάμπρος Βακιάρος
Λάμπρος Βακιάρος

«Ο Λάμπρος παίρνει την πρώτη ύλη και την απογειώνει. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν πρόσβαση σε καλή πρώτη ύλη, ακόμη όμως και αν τη βρουν, πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν και πώς να μαγειρέψουν συγκεκριμένα υλικά. Θέλαμε να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο το φαγητό που τρώμε και εμείς οι ίδιοι το μεσημέρι ή το βράδυ μετά από μια δύσκολη μέρα, όταν είμαστε στο γραφείο ή όταν καλούμε φίλους στο σπίτι» ανέφερε ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Η εταιρεία που έκανε το ντεμπούτο της στις 13 Οκτωβρίου έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με brands, όπως η ΠΙΝΔΟΣ από την οποία προμηθεύεται κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, ο Νασόπουλος, που θεωρείται ο leader της αγοράς κρεάτων, την Beyond Meat για τα vegan προϊόντα, καθώς επίσης και το ρύζι AGRINO. Λαμβάνοντας υπόψη το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, η διοίκηση της Meallion έχει επιλέξει 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, καθώς η βιωσιμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα.

«Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τον καταναλωτή να οργανώσει καλύτερα και πιο σωστά το φαγητό του. Το Μeallion δεν είναι υπηρεσία για να κάνεις δίαιτα, ούτε κινούμαστε στη λογική του Delivery Food. Από την ημέρα που θα κάνει την παραγγελία του ο πελάτης, χρειάζονται τρεις μέρες παράδοσης και τα γεύματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 7 ημέρες. Όσο μεγαλύτερος ο όγκος των γευμάτων, τόσο μεγαλύτερη και η έκπτωση που θα λάβει ο καταναλωτής» πρόσθεσε ο Άθως Παπαλάμπρος, Marketing & PR Director της Meallion.

Για το κομμάτι του R&D υπάρχει συνεργασία με τον όμιλο της VIVARTIA, γεγονός που διασφαλίζει την ποιότητα και την προστασία του καταναλωτή. Τα γεύματα έχουν βάρος 400-420 γραμμάρια το καθένα και η μέση αξία κυμαίνεται μεταξύ 12,50 και 10,20 ευρώ αναλόγως της έκπτωσης που προκύπτει από το πακέτο επιλογής.

«Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η σύναψη συμφωνιών με εταιρείες που έχουν πολλά άτομα προσωπικό και τα οποία παραγγέλνουν σε καθημερινή βάση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα προσαρμοστεί ανάλογα και η τιμολογιακή μας πολιτική με τις αντίστοιχες εκπτώσεις» κατέληξε ο κ. Παπαλουκάς.