Το μεγαλύτερο fund στην Ευρώπη «καλοβλέπει» την τουρκική λίρα – Ικανοποίηση για τη νομισματική «στροφή»

Το μεγαλύτερο fund στην Ευρώπη «καλοβλέπει» την τουρκική λίρα – Ικανοποίηση για τη νομισματική «στροφή»
epa08774426 YEARENDER 2020 ECONOMY BUSINESS FINANCE Women prepare to exchange their money at a currency exchange office, in Istanbul, Turkey, 17 August 2020 (issued 20 August 2020). The Turkish lira hit its weakest level against the US dollar on 18 August, trading at 7.40 at one point and losing nearly 20 percent of its value since the beginning of the year. Due to the COVID-19 spread, Turkish unemployment is at the highest level for the last decade as the economy is expected to shrink by an estimated 4 percent in 2020. EPA/SEDAT SUNA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η τουρκική λίρα μπορεί ως asset να αποδειχθεί ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στις αγορές για το 2024.

«Ματιές» προς την κάλυψη της τουρκικής λίρας ρίχνει το Amundi, το μεγαλύτερο fund της Ευρώπης που διαχειρίζεται asset 2 τρισ. δολαρίων, εκφράζοντας ικανοποίηση για την αλλαγή πολιτικής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως υπό τη νέα ηγεσία της Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν και με τη «στροφή» σε περισσότερο «ορθόδοξες» μεθόδους νομισματικής πολιτικής, η κεντρική τράπεζα της χώρας προχωρά τους τελευταίους μήνες σε μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων της ώστε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στην τουρκική οικονομία.

Η Amundi δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε πλήρη επένδυση δεδομένης της συνεχιζόμενης πτώσης της λίρας, αλλά λέει ότι έχει κάνει το πρώτο της βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αντιστρέφοντας τα μακροχρόνια στοιχήματα κατά του νομίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξεκινήσαμε να καλύπτουμε την υποεπενδεδυμένη θέση μας στην τουρκική λίρα πριν από μερικές εβδομάδες», δήλωσε στο Reuters ο Σεργκέι Στρίγκο, της Amundi, αναφερόμενος στη διαδικασία υιοθέτησης μιας πιο θετικής άποψης για το νόμισμα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αύξηση του επιτοκίου κατά 500 μονάδες βάσης στο 40% την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία ήταν ένα σημάδι της σοβαρότητας για την αντιμετώπιηση του προβλήματος του πληθωρισμού.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αυξήσουμε την κατανομή (στη λίρα), αλλά είναι σίγουρα στην οθόνη του ραντάρ μας» συμπλήρωσε ο Στρίγκο.

Το fund υποστηρίζει πως η τουρκική λίρα μπορεί ως asset να αποδειχθεί ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στις αγορές για το 2024, εφόσον επιστρέψει η όρεξη των διεθνών επενδυτών από τις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: