Το μεγάλο σχέδιο της Roskosmos: Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων για όλο τον πλανήτη

Το μεγάλο σχέδιο της Roskosmos: Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων για όλο τον πλανήτη

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία πρόκειται να ανακοινώσει τη δημιουργία του νέου ανταγωνιστή της OneWeb Satellites.

Η ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos) θα παρουσιάσει στις 22 Μαΐου το νέο της σχέδιο εξασφάλισης σε όλο τον πλανήτη Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων, αναφέρει ανακοίνωση της Roskosmos.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο στη Ρωσία θα δημιουργηθεί ένας νέος ανταγωνιστής της OneWeb Satellites, που είναι ένα κοινό σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν η Airbus, η OneWeb, το ευρωπαϊκό σύστημα μέσης τροχιάς O3b, η συντονίστρια εταιρεία SES, καθώς και η αμερικανική εταιρεία Starlink που ανήκει στην SpaceX (εταιρεία του νοτιοαφρικανικής καταγωγής μηχανικού και επιχειρηματία Ελον Μασκ).

Στην παρουσίαση του νέου αυτού σχεδίου θα μιλήσει ο γενικός διευθυντής της Roskosmos Ίγκορ Καμαρόφ. Το σχέδιο θα παρουσιάσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Roskosmos, αρμόδιος για ζητήματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και εμπορικών σχέσεων, Αντόν Ζιγκάνοφ.

Ο Ζιγκάνοφ δήλωσε στο πρακτορείο RIA ότι το σχέδιο αυτό της Roskosmos θα ενισχύσει το OneWeb και θα αποτελέσει το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των διαστημικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας. Επισήμανε επίσης ότι η Roskosmos δημιουργώντας το εθνικό σύστημα πρόσβασης στο Ίντερνετ, δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει την περαιτέρω συνεργασία με τους εταίρους της OneWeb.

Πηγή του RIA στη διαστημική υπηρεσία δήλωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πολυλειτουργικό πληροφοριακό διαστημικό σύστημα, τη δημιουργία του οποίου είχε προτείνει η ρωσική εταιρεία «Ρωσικά διαστημικά συστήματα».

Για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας του ρωσικού OneWeb θα απαιτηθούν επενδύσεις της τάξεως των 299 δισεκατομμυρίων ρουβλίων. Αυτό σημαίνει ότι έως τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας όμιλός στον οποίο θα συμμετέχουν η Roskosmos , η VnesheconomBank και άλλοι φορείς και οργανισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RIA