Το μήνυμα της βασίλισσας Ράνια για το δράμα των προσφύγων

Το μήνυμα της βασίλισσας Ράνια για το δράμα των προσφύγων

Η βασίλισσα της Ιορδανίας βρέθηκε στη Λέσβο τη Δευτέρα για να στηρίξει το έργο των οργανώσεων και να συναντήσει από κοντά τους πρόσφυγες.

Συντετριμμένη από το δράμα των προσφύγων ήταν η βασίλισσα Ράνια, η οποία βρέθηκε στη Λέσβο για να στηρίξει το έργο των οργανώσεων και να ακούσει το δράμα των προσφύγων και των οικογενειών τους.

Με μήνυμά της στο twitter η ίδια δηλώνει προς όλο τον κόσμο:

«Χρειαζόμαστε μια συλλογική και αξιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, βασισμένη στο ότι η κατανομή των βαρών δεν είναι μεταφορά των βαρών. Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μιας χώρας ή μιας περιοχής να την αντιμετωπίσει.

Πρέπει να επαναφέρουμε τον ανθρωπισμό και την συμπόνια γιατί η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές λύσεις και μονοπάτια που θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους στην ασφάλεια, και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμες βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση».

Σύμφωνα με τη βασίλισσα της Ιορδανίας «η διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως το IRC και η Ύπατη Αρμοστεία για την ακούραστη εργασία τους, βοηθώντας τους πρόσφυγες».