Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015. Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή αν εγκρίνουν ή όχι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι δανειστές να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo:

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο «όχι» του δημοψηφίσματος.

«Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρω-ιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει στις αναρτήσεις του ότι «ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές» και ότι «ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».

Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του κ. Τσίπρα στο Twitter:

– «Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας»

– «αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει.»

– «Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές.»

– «Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή.»