«Το μίσος και η βία δεν είναι λύση»

«Το μίσος και η βία δεν είναι λύση»

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση, είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος», δήλωσε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την 39η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), εκεί όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες αντιστασιακοί στη διάρκεια της δικτατορίας, και έθιξε το ζήτημα της οικονομικής κρίσης, την οποία χαρακτήρισε «έναν ανεμοστρόβιλο που συμπαρέσυρε τα πάντα».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε πως η βίαιη ανακοπή της προόδου της χώρας μετά τη μεταπολίτευση οφείλεται στο ότι ήταν ασταθείς οι βάσεις της, συμπληρώνοντας πως η κρίση έχει πάρει χαρακτηριστικά πολιτικής, θεσμικής και πολιτισμικής κρίσης που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Παπούλιας.

Στο μήνυμά του για την ιστορική ημέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής, υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να αναγνωρίζουμε την αξία της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση», ενώ ολοκλήρωσε το μήνυμά του λέγοντας ότι η σκέψη όλων πρέπει να είναι στραμμένη στην Κύπρο, που 39 χρόνια μετά την εισβολή παραμένει διχοτομημένη και δοκιμάζεται σήμερα και από μια άλλη κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ