Το μυθικό deal ύψους 37 δισ. δολαρίων της Boeing στην Κίνα

Το μυθικό deal ύψους 37 δισ. δολαρίων της Boeing στην Κίνα

H κινεζική εταιρεία CASC υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική Boeing για την αγορά 300 αεροσκαφών της, αξίας μεγαλύτερης των 37 δισ. δολαρίων.

H κινεζική εταιρεία CASC (China Aviation Suppliers Holding Company) υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την αμερικανική Boeing για την αγορά 300 αεροσκαφών της, αξίας μεγαλύτερης των 37 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Boeing, η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της αμερικανικής εμπορικής αποστολής στην Κίνα και περιλαμβάνει παραγγελίες και δεσμεύσεις για 300 αεροσκάφη με έναν και δύο διαδρόμους των μοντέλων 737,787 και 777.

Στην Κίνα σημειώνεται μεγάλη αύξηση της αγοράς αεροπορικών μεταφορών τα τελευταία χρόνια. Η CASC προχώρησε σε μεγάλες αγορές αεροσκαφών της Boeing για να επιτρέψει τη σταθερή αύξηση της δυναμικότητας των αεροπορικών εταιριών, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μίας συνολικής εξέτασης της αγοράς αερομεταφορών της χώρας και των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής κινεζικών εμπορικών αεροσκαφών, πρόσθεσε η CASC.

«Η Κίνα αποτελεί έναν πολύτιμο πελάτη και βασικό εταίρο και είμαστε υπερήφανοι ότι τα αεροπλάνα της Boeing θα αποτελούν μέρος του αυξημένου στόλου της στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes Κέβιν Μακ ‘Αλιστερ.

«Η Boeing και η Κίνα έχουν μία ισχυρή ιστορία συνεργασίας που βασίζεται σε μεγάλο αμοιβαίο σεβασμό και οι παραγγελίες αυτές κτίζουν σε αυτή τη βάση», πρόσθεσε.

Η Boeing και η Κίνα θα συνεχίσουν να εργάζονται με αμοιβαία επωφελείς τρόπους για την ανάπτυξη και τη στήριξη της αεροπορικής αγοράς, σύμφωνα με τη Boeing. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τη βιομηχανική συνεργασία, την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της αεροπορικής βιομηχανίας.

Τον Μάιο, η Boeing ξεκίνησε στην κινεζική πόλη-λιμάνι Τσουσάν την κατασκευή του πρώτου κέντρου παραγωγής της στο εξωτερικό για το πιο δημοφιλές μοντέλο της αεροπλάνων, το 737. Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Boeing, η Κίνα αναμένεται να χρειασθεί 7.240 νέα αεροσκάφη τα επόμενα 30 χρόνια, αξίας σχεδόν 1,1 τρισ. δολαρίων, από τα οποία τα 5.240 με έναν διάδρομο.