Το μνημόνιο των τζιχαντιστών: To ISIS κόβει τους μισθούς 50%

Το μνημόνιο των τζιχαντιστών: To ISIS κόβει τους μισθούς 50%

Εν καιρώ πολέμου, το Ισλαμικό Κράτος αναγκάζεται να προχωρήσει σε «τσεκούρι» στους μισθούς.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μπορεί να φαίνεται σαν μία ετερόκλητη ομάδα τρομοκρατών, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί ως οργανωμένη κυβέρνηση στο Ιράκ και τη Συρία και δύο φορές την εβδομάδα τακτοποιεί τη μισθοδοσία του στρατού των τζιχαντιστών.

Οι στρατιώτες του ISIS κερδίζουν μεταξύ 400 και 1.200 δολαρίων το μήνα, συν 50 δολάρια για κάθε σύζυγο και 25 δολάρια για κάθε παιδί, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο πόλεμος, όμως, αποδεικνύεται πολύ ακριβή υπόθεση για το Ισλαμικό Κράτος, ειδικά αφότου ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Ρωσίας εις βάρος θέσεων του ISIS. Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα το Ισλαμικό Κράτος να μην μπορεί να αντέξει οικονομικά την πληρωμή των στρατιωτών του-τουλάχιστον όχι με τόσο υψηλά ποσά όσο στο παρελθόν.

«Λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων, το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς που καταβάλλονται σε όλους τους μουτζαχεντίν κατά το ήμισυ και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να εξαιρεθεί κανείς από αυτή την απόφαση, ανεξάρτητα από τη θέση του», ανέφερε το ISIS σε ανακοίνωσή του.

Το ISIS βγάζει τα περισσότερα χρήματά του από τη φορολόγηση του πληθυσμού των περιοχών που ελέγχει, ενώ οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν στην επιχείρηση πετρελαίου του ISIS και περιλαμβάνουν την ανατίναξη φορτηγών πετρελαίου, δεξαμενών αποθήκευσης και κινητών διυλιστηρίων.