Το «μπλε τικάρισμα» επί πληρωμή του Twitter δεν πηγαίνει καλά

Το «μπλε τικάρισμα» επί πληρωμή του Twitter δεν πηγαίνει καλά
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 01: In this photo illustration, Twitter's blue check mark vertification is displayed on a mobile phone screen with Elon Musk's portrain in the background in Ankara, Turkiye on November 01, 2022. Elon Musk announced Twitter to start charging $8 per month for blue check mark verification. Utku Ucrak / Anadolu Agency (Photo by Utku Ucrak / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η λειτουργία της επαλήθευσης επί πληρωμή του Twitter έχει προκαλέσει σύγχυση.

του Chris Morris

Η σύγχυση σχετικά με τις αλλαγές στο Twitter έφτασε σε νέο επίπεδο το Σαββατοκύριακο, αφότου η εταιρεία κοινωνικών μέσων κυκλοφόρησε ενημερώσεις λογισμικού που επέτρεψαν σε ορισμένους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στην διευρυμένη συνδρομητική υπηρεσία των 8 δολαρίων ανά μήνα που περιλαμβάνει το μπλε σήμα του ελέγχου επαλήθευσης.

Πολλοί χρήστες, ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν την αναβάθμιση. Και την Κυριακή εμφανίστηκαν αναφορές ότι η εταιρεία είχε αποφασίσει να καθυστερήσει τα νέα σημάδια ελέγχου επαλήθευσης μέχρι μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Αυτό έφερε τους χρήστες σε αμηχανία. Η ανακοίνωση για την ενημέρωση του app store της Apple το Σάββατο έγραφε «Δύναμη στους ανθρώπους. Ο λογαριασμός σας θα έχει το μπλε σήμα επαλήθευσης, όπως και οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Αλλά η Esther Crawford, μάνατζερ στο Twitter, έγραψε στο Twitter το απόγευμα του Σαββάτου ότι η νέα λειτουργία δεν ήταν ακόμα σε κυκλοφορία και ότι οι ενημερώσεις που είδαν ορισμένοι χρήστες οφείλονταν σε δοκιμές.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, ο Έλον Μασκ φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία καθυστερούσε τις αλλαγές την Κυριακή, γράφοντας στο Twitter: «Εφαρμόζουμε πρόσθετες διασφαλίσεις για την αποφυγή πλαστοπροσωπίας, καθώς και τη συλλογική χρήση επαληθευμένων λογαριασμών από ένα μεμονωμένο άτομο ή οργανισμό».

Το χάος της πρώτης (και αναμφισβήτητα πιο αμφιλεγόμενης) αλλαγής στο Twitter έρχεται μετά από ένα εξίσου χαοτικό κύμα απολύσεων. Ο Μασκ διέταξε την απόλυση περίπου του 50% του προσωπικού της εταιρείας την Παρασκευή, λέγοντας ότι η κίνηση ήταν μια οικονομική αναγκαιότητα. Σχεδόν αμέσως, ωστόσο, η εταιρεία άρχισε να προσπαθεί να επαναπροσλάβει μερικούς από τους ανθρώπους που αφέθηκαν να φύγουν.

Ο Μασκ έχει επίσης υπαινιχθεί την επιστροφή του ιστότοπου βίντεο σύντομης μορφής Vine και μιας υπηρεσίας βίντεο επί πληρωμή που μοιάζει με το OnlyFans, με αναφορές πως και οι δύο θα μπορούσαν να είναι σε κυκλοφορία πριν από το τέλος του έτους, αν και δεν είναι σαφές πώς θα επιτευχθεί αυτό με το σημαντικά μικρότερο εργατικό δυναμικό.

Πηγή: fortune.com