Το νέο ανανεωμένο πρόσωπο της «Ευρωχαρτική»

Το νέο ανανεωμένο πρόσωπο της «Ευρωχαρτική»
Η έμφαση στο ESG, τα σενάρια για είσοδο στο ΧΑ και η εξωστρέφεια.

Το ιστορικό brand Endless, στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης επανέρχεται με καινούριο λογότυπο, νέο tagline και πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση στις συσκευασίες, σε μια περίοδο ανοδική για την πορεία της Endless EC, τη νέα επωνυμία της Ευρωχαρτική.

«Εργαζόμαστε πάνω από 20 χρόνια στην εταιρεία έχοντας περάσει από όλα τα τμήματα λειτουργίας της. Πρόκειται για μια οικονομικά υγιή εταιρεία και αυτό μας επέτρεψε, μέσα στην κρίση, να μην κοιτάμε πώς θα επιβιώσουμε, αλλά πώς να πάμε ακόμα καλύτερα. Μέχρι πρότινος είμασταν αρκετά εσωστρεφείς, κάτι που σταδιακά έχει αρχίσει να αλλάζει. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο brand Endless, καθώς επίσης και στον εκσυγχρονισμό της εταιρικής μας διακυβέρνησης, υιοθετώντας τα κριτήρια ESG για να πάμε παρακάτω» ανέφερε ο Γιώργος Τρακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωχαρτική.

Ο κ. Τρακάκης τόνισε ότι το 60% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται εκτός του καναλιού των σουπερμάρκετ και πως το 5% αφορά τις εξαγωγές, ποσοστό το οποίο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα μιας και, όπως εξήγησε, λόγω του όγκου του είδους, η μεταφορά του καθίσταται ακριβή. Δυνατός εξαγωγικός κωδικός είναι τα τραπεζομάντηλα μιας χρήσης Endless, τα οποία ταξιδεύουν σε Βαλκάνια, Αυστραλία και Τουρκία.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία απασχολεί 245 εργαζόμενους και πέρυσι ο τζίρος της διαμορφώθηκε σε 57 εκατομμύρια ευρώ, με τις εκτιμήσεις για το 2021 να κάνουν λόγω για μονοψήφια άνοδο.

«Στο 15ήμερο Μαρτίου 2020 ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 80%, ενώ από τον Απρίλιο αρχίσαμε να εισάγουμε μάσκες για τον κορωνοϊό. Το 2019 υλοποιήσαμε επενδύσεις ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, αυξάνοντας τη δυναμικότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό, γεγονός που μας επέτρεψε να ανταποκριθούμε στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία».

Πρόσθεσε πως έχουν γίνει κάποιες ελαφριές αναπροσαρμογές μέχρι σήμερα, οι οποίες όμως από τον Ιανουάριο και μετά θα είναι αρκετά μεγάλες. Ερωτηθείς αναφορικά με το αν εξετάζεται η είσοδος της εταιρείας στο ΧΑ, ο κ. Τρακάκης επιβεβαίωσε πως είναι μια σκέψη που έχει πέσει σοβαρά στο τραπέζι, αλλά προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση επί του θέματος.

To EC σημαίνει Essential Care και EuroChartiki

«Κομμάτι της Ζωής» είναι το νέο tagline που συνοδεύει το λογότυπο Endless, με το οποίο η μάρκα ξανασυστήνεται στο κοινό. Ο κύκνος διατηρείται ως κύριο σύμβολο υπογραμμίζοντας το σεβασμό προς τον καταναλωτή και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου. Μια σχέση που στηρίζεται στην επικοινωνία και τη σταθερότητα. Ο κύκνος – σύμβολο γίνεται πιο επικοινωνιακός, προσιτός, σύγχρονος.

Tον Οκτώβριο του 2020 κυκλοφόρησε το brand Endless Earth με οκτώ προϊόντα σε χάρτινη συσκευασία, μια ακόμη πρόταση αλλαγής στις αγοραστικές συνήθειες, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη καταναλωτική αντίληψη.

Να σημειωθεί ότι η Endless EC δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου «Tissue», την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορεία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του κλάδου Χαρτιού – Απορρυπαντικού και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 240 άτομα προσωπικό. Αποτελεί μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας Κοινότητας αμιγώς ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που διατηρούν την Έδρα, την παραγωγή και την ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.