Το νέο ξέσπασμα του Έλον Μασκ φέρνει μαζική έξοδο διαφημιστών από το X

Το νέο ξέσπασμα του Έλον Μασκ φέρνει μαζική έξοδο διαφημιστών από το X
epaselect epa10955397 US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, gestures as he attends a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Φαίνεται να είναι αποφασισμένος να καταστρέψει την πλατφόρμα», δηλώνει στέλεχος μεγάλης εταιρείας.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X αντιμετωπίζει την προοπτική φυγής περισσότερων διαφημιστών και δεν διαφαίνεται σαφής λύση στον ορίζοντα, δήλωσαν εμπειρογνώμονες της διαφημιστικής βιομηχανίας, αφού ο Έλον Μασκ επιτέθηκε σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες μάρκες για την εγκατάλειψη της πλατφόρμας.

Η Walt Disney και η Warner Bros. Discovery ανέστειλαν τη διαφήμιση στην πλατφόρμα X νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά την υποστήριξη από τον Μασκ μιας αντισημιτικής ανάρτησης, που υποστήριζε ψευδώς ότι μέλη της εβραϊκής κοινότητας υποδαυλίζουν το μίσος κατά των λευκών.

Αφού ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτησή του μιλώντας σε εκδήλωση των New York Times DealBook την Τετάρτη, ο δισεκατομμυριούχος εξαπέλυσε ένα παραλήρημα κατά των διαφημιστών που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα και κατηγόρησε τα brands για «εκβιασμό».

Σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους την Πέμπτη, το οποίο είδε το Reuters, η διευθύνουσα σύμβουλος της X Λίντα Γιακαρίνο δήλωσε ότι η συνέντευξη του Μασκ ήταν «ειλικρινής» και ενθάρρυνε το προσωπικό να την παρακολουθήσει. Επανέλαβε ότι η αποστολή της X είναι να είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα χωρίς λογοκρισία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι αρχές μας δεν έχουν τιμή, ούτε θα διακυβευθούν ποτέ», αναφέρεται στο υπόμνημα.

Ο επικεφαλής της Tesla αναγνώρισε επίσης ότι ένα εκτεταμένο μποϊκοτάζ από τους διαφημιστές θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώχευση την X, πρώην Twitter, αλλά πρότεινε ότι το κοινό θα κατηγορούσε τα brands και όχι τον ίδιο για μια πιθανή κατάρρευση.

Ωστόσο, η αναλύτρια της Insider Intelligence, Τζάσμιν Ένμπεργκ, δήλωσε: «Η εταιρεία δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο: Αν κάποιος “σκοτώνει” το X, αυτός είναι ο Μασκ – όχι οι διαφημιστές».

«Σε περίπτωση κατάρρευσης της X, μια αυτοψία θα αποκάλυπτε μια σειρά από αποφάσεις για την πολιτική της πλατφόρμας, περικοπές προσωπικού, tweets και ανταγωνιστικά σχόλια του Μασκ που έχουν απομακρύνει την κύρια πηγή εσόδων της X», δήλωσε η Enberg.

«(Ο Μασκ) φαίνεται να είναι αποφασισμένος να καταστρέψει την πλατφόρμα», δήλωσε στέλεχος μεγάλης εταιρείας αγορών διαφημίσεων, το οποίο αρνήθηκε να κατονομαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: