Το Netflix βάζει λουκέτο σε αδρανείς λογαριασμούς χρηστών

Το Netflix βάζει λουκέτο σε αδρανείς λογαριασμούς χρηστών
Photo: pixabay.com
Η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει λογαριασμούς χρηστών που δεν χρησιμοποιήθηκαν για ένα έτος.

Η εταιρεία Netflix θα αρχίσει να ακυρώνει αδρανείς λογαριασμούς χρηστών. Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα ακυρώνει τους λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από ένα χρόνο.

«Θα ζητήσουμε από όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τίποτα στο Netflix για ένα χρόνο να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να διατηρήσουν τη συνδρομή τους. Και θα κάνουμε το ίδιο για όποιον έχει σταματήσει να παρακολουθεί για περισσότερα από δύο χρόνια» δήλωσε ο Eddy Wu, διευθυντής καινοτομίας προϊόντων της Netflix.

Η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει από αυτήν την εβδομάδα. Μάλιστα, η Netflix σημείωσε ότι οι ανενεργοί λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% της συνολικής βάσης μελών της. Οποιοσδήποτε ακυρώσει τον λογαριασμό του και μετά επανέλθει εντός 10 μηνών θα έχει ακόμα τα αγαπημένα του, τα προφίλ του, τις προτιμήσεις προβολής και τα στοιχεία του λογαριασμού του, ακριβώς όπως τα άφησε, επισημαίνεται.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την τακτική σε μια προσπάθεια να «βοηθήσει» χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία να μην χάνουν τα χρήματά τους.

Οι χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους για ένα έτος ή για περισσότερα από δύο χρόνια, θα λάβουν σύντομα ειδοποίηση για το αν θέλουν να συνεχίσουν να χρεώνονται.

Κάθε χρήστης του Netflix που αγνοεί το μήνυμα και δεν επιβεβαιώνει ότι θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του θα ακυρώσει αυτόματα τη συνδρομή του.