Το παρασκήνιο της αγωγής 75 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον μιας μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων

Το παρασκήνιο της αγωγής 75 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον μιας μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων
epa02081051 ESPN reporter Erin Andrews, touches her eye as she speaks with the media outisde the U.S.District Court, in Los Angeles, California, USA on 15 March 2010, after Michael David Barrett, was sentenced to 30 months in jail. Barrett, pleaded guilty in December 2009 at the U.S. District Court in Los Angeles to one federal count of interstate stalking. Barrett was convicted of stalking ESPN reporter Erin Andrews and shooting nude videos of her through a hotel room peephole. EPA/ANDREW GOMBERT

Η «μάχη» της ρεπόρτερ Έριν Άντριους εναντίον των ξενοδοχείων Marriott.

της Άντρεα Χουσπένι

Η Έριν Άντριους ζητά να απονεμηθεί δικαιοσύνη με μια αγωγή εναντίον της Marriott, μετά από έναν ταξίδι-εφιάλτη.

Διότι είναι πράγματι εφιαλτικό να σε τραβάνε σε βίντεο χωρίς να το γνωρίζεις ενώ γδύνεσαι στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Αυτό ακριβώς συνέβη στη ρεπόρτερ Έριν Άντριους· και το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, όπου και παρακολουθήθηκε πάνω από 300 εκατομμύρια φορές.

Πλέον, η Άντριους ζητά δικαιοσύνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής της Άντριους εναντίον ενός ξενοδοχείου Marriott, επειδή αυτό επέτρεψε σε έναν τύπου που ήθελε να παρενοχλήσει την Άντριους να μείνει σε διπλανό δωμάτιο. Εκεί, αυτός έστησε μια κάμερα μέσα από μια τρύπα («ματάκι») και κατέγραψε τη δημοσιογράφο ενώ αυτή έβγαζε τα ρούχα της.

Η Άντριους διεκδικεί αποζημίωση ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορώντας τη Marriot για αμέλεια, ψυχική οδύνη και παραβίαση της ιδιωτικότητας, μεταξύ άλλων. Ο εναγόμενος είναι το ξενοδοχείο The Nashville Marriott, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου West End Hotel Partners, η εταιρεία διαχείρισης Windsor Capital Group και ο δράστης Μάικλ Ντέιβιντ Μπάρετ.

Ο δικηγόρος της Άντριους, Ράνταλ Κίναρντ, είπε στους ενόρκους ότι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο ήταν αμελείς στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους όταν ο Μπάρετ πήρε τηλέφωνο το 2008 και ρώτησε σε ποιο δωμάτιο διέμενε η Άντριους. Ο Μπάρετ έμαθε τον αριθμό του δωματίου της Άντριους, έκλεισε δωμάτιο ακριβώς δίπλα, και τράβηξε το βίντεο.

Ο Κίναρντ εξήγησε ότι η Άντριους ένιωσε φοβισμένη και ντροπιασμένη όταν ανακάλυψε τη μυστική εγγραφή του βίντεο. Δικαιολογείται, όμως, το να διεκδικεί 75 εκατομμύρια δολάρια από μια εταιρεία;

«Εφόσον οι σκηνές ανέβηκαν στο διαδίκτυο και δεν θα φύγουν ποτέ, δικαιούται αποζημίωση» λέει ο Άαρον Μπλουμ, δικηγόρος στο γραφείο TroyGould Attorneys. «Όμως, το ποσό είναι υπερβολικό με βάση τις διεκδικήσεις της (π.χ. ψυχική οδύνη). Νομίζω ότι η Έριν Άντριους θα δικαιωθεί, αλλά το ποσό που θα της επιδικασθεί θα είναι μικρότερο απ’ το ποσό που διεκδικεί».

Πλέον, η υπεράσπιση θα πρέπει να αποδείξει ότι το ξενοδοχείο δεν διέπραξε σφάλμα όταν επέτρεψε στον Μπάρετ να κλείσει δωμάτιο δίπλα σ’ εκείνο της Άντριους.

Πηγή: fortune.com