Το Πεκίνο αντιδρά έντονα στις κυρώσεις Μπάιντεν σε κινεζικές εταιρείες «για λόγους που σχετίζονται με τη Ρωσία»

Το Πεκίνο αντιδρά έντονα στις κυρώσεις Μπάιντεν σε κινεζικές εταιρείες «για λόγους που σχετίζονται με τη Ρωσία»
Η Κίνα «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τα νομικά δικαιώματα και τα θεμιτά συμφέροντα των εταιρειών που πλήττονται».

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες για λόγους που σχετίζονται με τη Ρωσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Το Πεκίνο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τα νομικά δικαιώματα και τα θεμιτά συμφέροντα των εταιρειών που πλήττονται, τόνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή μέτρα σε βάρος 93 οντοτήτων στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Τουρκία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κιργιστάν, στην Ινδία και στη Νότια Κορέα, στις οποίες πρόσαψαν ότι υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Τα μέτρα, που έγιναν γνωστά την παραμονή της δεύτερης επετείου της εισβολής του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια, στην πράξη απαγορεύουν όλες τις παραδόσεις από τις ΗΠΑ στις εταιρείες-στόχους, συμπεριλαμβανομένων 8 στην Κίνα, 63 στη Ρωσία, 16 στην Τουρκία και 4 στα ΗΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: