Το πετρέλαιο έριξε τα κέρδη της JPMorgan

Το πετρέλαιο έριξε τα κέρδη της JPMorgan
Photo:

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 5,52 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο.

Η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει ενεργητικού, ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 6,7% στα τριμηνιαία κέρδη καθώς αυξήθηκε το κόστος για την κάλυψη πιθανώς μη εξυπηρετούμενων δανείων σε προβληματικές εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου, ενώ μειώθηκαν τα διαπραγματευτικά έσοδα και τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα ξεπέρασαν τις χαμηλότερες προβλέψεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 5,52 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου από 5,91 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, μειώθηκαν στα 1,35 δολάρια από τα 1,45 δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 1,26 δολάρια, σύμφωνα με το Thomson Reuters I/B/E/S.

Τα συνολικά της έσοδα μειώθηκαν κατά 3% στα 24,08 δισεκ. δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 23,40 δισεκ. δολάρια. Η JPMorgan είναι η πρώτη αμερικανική τράπεζα που ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, τον Δεκέμβριο να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.