Το Playboy ποντάρει στην Κίνα

Το Playboy ποντάρει στην Κίνα

Η νέα, μεγάλη εμπορική συνεργασία του ανδρικού περιοδικού στην χώρα που δεν έχει πουλήσει ούτε ένα τεύχος.

Τo Playboy ετοιμάζεται να επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητές του στην πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου. Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, το Playboy υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την κινεζική Handong United, η οποία θα αναλάβει την παραγωγή και τη διανομή των ρούχων και αξεσουάρ που φέρουν το χαρακτηριστικό λογότυπο της αμερικανικής εταιρείας. Η συμφωνία θα αυξήσει κατά 400 τα καταστήματα στα οποία θα πωλούνται τα προϊόντα της σε όλη την Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 3.500.

Η «αυτοκρατορία» του Hugh Hefner προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό που έφερε η άνοδος του δωρεάν, online πορνό. Για τον σκοπό αυτό εγκατέλειψε το 2011 το χρηματιστήριο και επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην εμπορική προώθηση του διάσημου σήματός της.

Η συνεργασία της με την Handong United  είναι η τελευταία από μια σειρά παρόμοιες συμφωνίες που έχουν ως σκοπό την τόνωση των εσόδων της εταιρείας.To Playboy θεωρεί πως η ιστορία και οι δυνατότητες της κινεζικής εταιρείας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων της που διακινούνται στη χώρα.

Η σημασία της Κίνας για την αμερικανική φίρμα είναι τεράστια, ειδικά αν υπολογίσει κανείς πως το 2014 το 1/3 των παγκόσμιων πωλήσεων σε είδη λιανικού εμπορίου που φέρουν το σήμα της προέρχονταν από την Κίνα, προσφέροντάς της έσοδα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και όλα αυτά σε μια χώρα που δεν έχει πουλήσει ούτε ένα τεύχος από το περιοδικό της.

«Η Κίνα είναι μία από τις σημαντικότερές μας αγορές», ανέφερε ο CEO του Playboy Scott Flanders. «Το να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την κυρίαρχη θέση στην Κίνα, χωρίς να έχουμε μια άδεια κυκλοφορίας για το περιοδικό, είναι μια δοκιμασίας για την τεράστια δύναμη της φίρμας μας.»