Το ποσό των 11 δισ. σχεδιάζει να «ρίξει» η Ford στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Το ποσό των 11 δισ. σχεδιάζει να «ρίξει» η Ford στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θέτει ως στόχο την παραγωγή 40 υβριδικών και απόλυτα ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως το 2022.

Η Ford Motor Co ανακοίνωσε χθες πως πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τις προγραμματισμένες επενδύσεις της στον τομέα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, στοχεύοντας να «ρίξει» συνολικά το ποσό των 11 δισ. δολαρίων μέχρι το 2022 και να διαθέτει έναν «κατάλογο» 40 υβριδικών και απόλυτα ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη συλλογή της.

Τις ανακοινώσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Μπιλ Φορντ στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ.

«Συμμετέχουμε όλοι σε αυτό. Παίρνουμε τα πιο mainstream αυτοκίνητά μας, τα πιο αναγνωρίσιμα οχήματα, και τα κανουμε ηλεκτροκίνητα», δήλωσε ο Φορντ στους δημοσιογράφους. «Εάν θέλουμε να πετύχει το εγχείρημα της ηλεκτροκίνησης, πρέπει να το προσπαθήσουμε σε δημοφιλή αυτοκίνητα».

Από τα 40 ηλεκτροκίνητα μοντέλα που σκοπεύει η Ford να διαθέτει ως το 2022, τα 16 θα είναι απόλυτα ηλεκτρικά, ενώ τα υπόλοιπα 24 θα είναι υβριδικά.

Το ποσό της επένδυσης είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσό των 4,5 δισ. δολαρίων που είχε ανακοινώσει ότι θα ξόδευε μέχρι το 2020 η εταιρεία. Σύμφωνα με στελέχη της Ford, το κόστος περιλαμβάνει την ανάπτυξη συγκεκριμένων αρχιτεκτονικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τα τμήματα μηχανικής, έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας ξόδεψαν το 2016 περίπου 7,3 δισ. δολάρια, έναντι 6,7 δισ. το 2015.