Το πρώτο δίκτυο διανομής μόνο με drone έρχεται στην Κίνα

Για το έργο θα συνεργαστεί ο κινεζικός κολοσσός JD.com με την κινεζική επαρχία Σαανσι.

Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com ξεκινά τη συνεργασία του με την επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο παγκοσμίως δίκτυο διανομής με τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες συσκευές (drone).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφηκε χθες, θα δημιουργηθεί μια αεροπορική βάση για μεγάλες και μεσαίου μεγέθους ιπτάμενες συσκευές που θα μπορούν να διανείμουν πολλούς τόνους εμπορευμάτων σε ακτίνα άνω των 300 χιλιομέτρων.

Προσφέροντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την επαρχία, το δίκτυο αυτό θα είναι το πρώτο εναέριο δίκτυο μεταφορών για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) σε μεγάλη κλίμακα.

Πολλές μεγάλες εταιρίες μεταφορών και διανομής, όπως η Amazon και η DHL έχουν δοκιμάσει τέτοιου είδους ιπτάμενες συσκευές, αλλά οι περισσότερες δοκιμές έγιναν σε μικρή κλίμακα και εντός μικρής ακτίνας.

Η Σαανσί, που βρίσκεται στην αρχή του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της ως ενός από τα βασικά κέντρα διανομών στη βορειοδυτική Κίνα.

Οι νέες υπηρεσίες με drone θα ενισχύουν την ανάπτυξη της περιοχή και θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες διανομής σε όλη την επαρχία. Το δίκτυο αναμένεται, όταν λάβει την τελική του μορφή το 2020, ότι θα δημιουργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας και θα προσελκύσει επιχειρήσεις με συνολικό τζίρο άνω των 100 δισεκ. γιουάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ