Το πρώτο mega deal του 2024 στις ΗΠΑ – Εξαγορά 7,4 δισ. δολαρίων από την Chesapeake

Το πρώτο mega deal του 2024 στις ΗΠΑ – Εξαγορά 7,4 δισ. δολαρίων από την Chesapeake
A picture taken on November 28, 2022, shows a handwheel on gas pipes at a GRTgaz compressor station, in Morelmaison, eastern France. A compressor station is a facility which helps the transportation process of natural gas from one location to another. Natural gas, while being transported through a gas pipeline, needs to be constantly pressurized in certain distance intervals (around 200km). GRTgaz owns and operates the longest high-pressure natural gas transmission network in Europe (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) Photo: AFP
Επεκτείνει μια πρόσφατη πληθώρα συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων στον τομέα της ενέργειας στις ΗΠΑ.

Το πρώτο μεγάλο επιχειρηματικό deal του 2024 στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε την Πέμπτη, με την Chesapeake Energy να γνωστοποιεί πως θα εξαγοράσει την Southwestern Energy σε μια συναλλαγή που θα περιλαμβάνει όλες τις μετοχές και θα αποτιμάται σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό φυσικού αερίου των ΗΠΑ να πάρει την πρώτη θέση.

Η κίνηση αυτή επεκτείνει μια πρόσφατη πληθώρα συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων στον τομέα της ενέργειας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Exxon Mobil στην Pioneer Natural Resources και της συμφωνίας 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chevron για την Hess, καθώς οι εταιρείες αναζητούν προσοδοφόρες εκτάσεις για να ανακατασκευάσουν τα εξαντλούμενα περιουσιακά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chesapeake προσέφερε 6,69 δολάρια ανά μετοχή της Southwestern που κατέχει, αντιπροσωπεύοντας έκπτωση περίπου 3% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου αναμένεται να σημειώσουν άνοδο από το άλμα των εξαγωγών, ανέφεραν οι αναλυτές μετά από ένα ζοφερό 2023 λόγω της παραγωγής ρεκόρ, των άφθονων αποθεμάτων και του ήπιου χειμώνα.

Τα κέρδη δέχθηκαν επίσης πλήγμα, καθώς οι τιμές έπεσαν κατά 40% το 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com