To Ritz «ανοίγει» ξανά τις πόρτες του στο Παρίσι

To Ritz «ανοίγει» ξανά τις πόρτες του στο Παρίσι

Τί περιλαμβάνει η ανακαίνιση του ιστορικού ακινήτου.

Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Αμερικανός συγγραφέας και νομπελίστας, Ernest Hemingway έγραψε «Όταν σκέφτομαι τη ζωή μετά θάνατον, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το ξενοδοχείο Ritz».

Το ξενοδοχείο «διαμάντι» του Παρισιού «ανοίγει τις πόρτες του» έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης. Πιο συγκεκριμένα, το Ritz Paris έκλεισε τον Αύγουστο του 2012 και παρόλο που το αρχικό πλάνο προέβλεπε να ανοίξει τρεις μήνες νωρίτερα, μια πυρκαγιά στις αρχές του έτους προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δυο σουίτες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επαναλειτουργία του.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της ανακαίνισης είχε υπολογισθεί στα 160 με 200 εκατ. δολάρια, ωστόσο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε στους New York Times ότι κόστισε λίγο παραπάνω. Σύμφωνα με την Washington Post, η ανακαίνιση του Ritz άγγιξε τα 450 εκατ. δολάρια.

Τι περιλαμβάνει η ανακαίνιση του ιστορικού καταλύματος: Το πρώτο στον κόσμο Chanel Spa, έναν κήπο 21.500 τετραγωνικών ποδιών και το Salon Proust, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το απογευματινό τους τσάι ή έναν καφέ.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και σημερινός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Mohamed al-Fayed, αγόρασε το ακίνητο το 1979 και όπως ο ίδιος αναφέρει ήταν δύσκολη απόφαση το να κλείσει το Ritz, ωστόσο ήταν αναγκαίο να διατηρηθεί σε εξέχουσα θέση στο Παρίσι.