Το σχέδιο δράσης της Vodafone για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Το σχέδιο δράσης της Vodafone για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού
epa06721025 (FILE) - The Vodafone logo is pictured in a shop in Central London, Britain, 19 May 2015 (reissued 09 May 2018). According to media reports, Britain's Vodafone Group has confirmed on 09 May 2018 that it has agreed to a deal, valued at 19 billion euro (22.5 billion US dollar), to buy European assets by Liberty Global international cable company. The deal includes operations in Germany, Hungary, Russia and the Czech Republic, media added. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA *** Local Caption *** 51942198 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος της Vodafone είναι να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες και την κοινωνία όσο «Μένουμε σπίτι».

Σχέδιο δράσης και πρωτοβουλίες για την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και τους εργαζομένους της «όσο μένουμε σπίτι» έχει εκπονήσει η Vodafone Eλλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία έχει εκπονήσει ένα σχέδιο με έξι βασικούς άξονες:

 1. Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας ιδιωτών και επιχειρήσεων
 2. Την παροχή λύσεων για την εργασία και την εκπαίδευση από απόσταση
 3. Τη συμπαράσταση σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τους περιορισμούς λειτουργίας
 4. Τη στήριξη της κοινωνίας αλλά και τη διευκόλυνση και βοήθεια για τη συνέχιση της καθημερινής ζωής, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, τώρα που όλοι μένουμε σπίτι
 5. Την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων της
 6. Τη συμβολή στο έργο για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης και αντιμετώπιση της πανδημίας με τη χρήση καινοτόμου τεχνολογίας και τη συνεργασία όπου απαιτείται με την Πολιτεία.

«Η εξάπλωση του COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνική ζωή και στην καθημερινότητα όλων. Το πιο σημαντικό το επόμενο διάστημα θα είναι να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις μαζί και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, υγιείς, ασφαλείς και οραματιζόμενοι το μέλλον. Τα μέτρα για τα οποία μιλάμε σήμερα είναι οι πρώτες από τις δράσεις μας. Θα ακολουθήσουν και νέες πρωτοβουλίες. Ο στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας και την κοινωνία όσο μένουμε σπίτι, μαζί να συνεχίσουμε και να είμαστε έτοιμοι για το μέλλον που έρχεται – και θα είναι καλύτερο για όλους» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Αναλυτικά οι πρώτες δράσεις της Vodafone είναι:

 1. Η διασφάλιση ποιότητας δικτύων και η δυναμική αύξηση χωρητικότητας (Οι ομάδες τεχνολογίας της εταιρείας δουλεύουν διαρκώς για να διασφαλίσουν ότι το δίκτυό της θα είναι πάντα εκεί και θα επιτρέπει σε όλους να επικοινωνούν, να εργάζονται, να εκπαιδεύονται και να ψυχαγωγούνται.

Αναγνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα οι ανάγκες θα είναι πολλές και μεγάλες, αυξάνει με ταχύτατο ρυθμό τη χωρητικότητα του δικτύου, ενώ διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εφοδιασμού για τις ανάγκες του δικτύου της.

 1. H αλλαγή των όρων πληρωμής για τους μικρούς προμηθευτές με την πληρωμή τιμολογίων στις 15 μέρες από την έκδοση.
 2. Η δωρεάν τρίμηνη χρήση του πακέτου smart working για επιχειρήσεις.
 3. Οι άμεσες αναβαθμίσεις συνδέσεων επιχειρήσεων για την υποστήριξη εργασίας από απόσταση.
 4. Ο δωρεάν χρόνος ομιλίας από σταθερά προς κινητά και διεθνείς προορισμούς και μειωμένες στο μισό τιμές πακέτων δεδομένων για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες συμβολαίου.
 5. Η δωρεάν αναβάθμιση στο family πακέτο για συνδρομητές του βασικού πακέτου Vodafone TV.
 6. Η πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες τρίτων για νέους και παιδιά και περαιτέρω ανάπτυξη και εμπλουτισμός της ψηφιακής πλατφόρμας ελεύθερης πρόσβασης του Ιδρύματος Vodafone Generation Next.
 7. Η προτεραιότητα, για την κάλυψη θέσεων εργασίας σχετικών με τις υπηρεσίες της εταιρίας, σε ανθρώπους που η εργασία τους επηρεάστηκε από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας.
 8. Η εργασία πλέον από το σπίτι για το 93% των εργαζόμενων της εταιρείας.
 9. Η διάθεση της Vodafone big data analytics τεχνολογίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.