Το σχέδιο Μασκ για απολύσεις έριξε 8% τη μετοχή της Tesla

Το σχέδιο Μασκ για απολύσεις έριξε 8% τη μετοχή της Tesla
epa02700516 Elon Musk, Chief Executive Officer of Tesla Motors Inc speaks at a discussion panel after a screening of 'The Revenge of the Electric Car' at the Tribeca Film Festival in New York, USA, 23 April, 2011. The Tribeca Film Festival runs through 01 May 2011. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υποχώρηση άνω του 8% για τη μετοχή της Tesla μετά τα e-mail του Μασκ.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε πάνω από 8% την Παρασκευή, μετά την είδηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, σχεδιάζει πάγωμα προσλήψεων και μείωση του προσωπικού κατά 10%,σύμφωνα με e-mail που εστάλη στα στελέχη της και περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Στο e-mail αυτό, ο Μασκ έλεγε ότι είχε ένα«εξαιρετικά κακό προαίσθημα» για την οικονομία και μιλούσε για περικοπές θέσεων εργασίας.

Η είδηση αυτή ήρθε μετά το δημοσίευμα ότι ο Μασκ απαιτεί από όλους τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX να σταματήσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως και να προσέρχονται στα γραφεία για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που καταθέτει ετησίως στις ρυθμιστικές αρχές, η Tesla και οι θυγατρικές της απασχολούσαν 99.290 άτομα σε όλο τον κόσμο στο τέλος του 2021.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει πτώση άνω του 25% μέχρι στιγμής φέτος, εν μέσω ενός ευρύτερου sell-off στον κλάδο της τεχνολογίας.