Το Snapchat εξαγόρασε τη startup «Vurb» προς 200 εκατ. δολάρια

Το Snapchat εξαγόρασε τη startup «Vurb» προς 200 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες η Snapchat ενδιαφέρεται κυρίως για το ανθρώπινο δυναμικό πίσω από την Vurb παρά για το ίδιο το προϊόν.

Το Snapchat εξαγόρασε την startup Vurb. Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και μετρητά. Το μισά από τα χρήματα της εξαγοράς θα δοθούν στους επενδυτές ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για την μισθοδοσία των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων (κάτι που φαίνεται ως ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό).

Πιο αναλυτικά, από την συνολική επένδυση της Snapchat, το 75% θα είναι σε μετοχές και το 25% σε μετρητά ενώ παράλληλα ο CEO της Vurb, θα λάβει ένα πακέτο αποδοχών που θα αγγίζει τα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Η Vurb έχει κατοχυρώσει τη θέση της στην αγορά, έχοντας εμπειρία ως μηχανή αναζήτησης που βοηθά τους χρήστες να βρουν εύκολα και με ασφάλεια τις επιλογές για τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στον ελεύθερο χρόνο του βάσει κριτικών, πλούσιου περιεχομένου και εύχρηστων υπηρεσιών.

Η startup που μετρά μόλις πέντε χρόνια παρουσίας στον κλάδο έχει ήδη την στήριξη των Redpoint Ventures, Tencent, Marc Benioff, και την Dropbox, μεταξύ άλλων.

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Vurb ενσωματώνει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν κριτικές και προσφορές για εστιατόρια και εισιτήρια για το cinema ενώ ταυτόχρονα έχει και κοινωνικό αντίκτυπο αφού συνδέεται με το Foursquare και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες καταχωρούνται από τους ίδιους τους χρήστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Snapchat, η εταιρεία ενδιαφέρεται κυρίως για την ομάδα της Vurb, η οποία χαίρει μεγάλης εκτίμησης, παρά για το ίδιο το προϊόν της, το οποίο δεν έχει πραγματικά απογειωθεί. Ως εκ τούτου, ένα πολύ υψηλό ποσοστό από την πώληση διατίθενται για τη διατήρηση των εργαζομένων Vurb.

Πηγή: businessinsider.com