Δώδεκα μαγικές λειτουργίες του Snapchat που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Δώδεκα μαγικές λειτουργίες του Snapchat που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Χρήσιμα tips και συμβουλές για να κάνετε τις ιστορίες σας ακόμα πιο εκλυστικές. 

Το Snapchat, έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό (ηλικίες 15-30) και βασίζεται στην επικοινωνία μέσω φωτογραφιών.
Παρακάτω βρείτε  μερικές συμβουλές και κόλπα που θα κάνουν τα snaps σας ακόμα πιο διασκεδαστικά και αρεστά στους φίλους σας.

1. Χρήση πολλαπλών φίλτρων
Μπορείτε να βάλετε περισσότερα από ένα φίλτρα στην ίδια φωτογραφία, έχοντας το ένα δάχτυλό σας πατημένο στην οθόνη και χρησιμοποιώντας το άλλο για να σύρετε δεξιά και αριστερά τις επιλογές των φίλτρων προσθέτωντας αυτό που σας αρέσει. Επίσης, μπορείτε να βάλετε παραπάνω φίλτρα και στα βίντεο σας.

2. Το στυλό έχει πολλά περισσότερα χρώματα απ’οσα νομίζετε
Αν πατήσετε ένα από τα χρώματα και στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας γύρω από την οθόνη, θα έχετε πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων.

3. Δημιουργήστε το δικό σας geofilter
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας geofilter χρησιμοποιώντας ένα διαφανές PNG αρχείο σε διάσταση 1080 x 1920 pixel και μεγέθους κάτω από 300KB.  Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους geofilters μέσα από ένα On Demand εργαλείο Geofilter.

4. Κάντε οικονομία στα δεδομένα σας ενεργοποιώντας την λειτουργία Ταξιδιού (travel mode) 
Η λειτουργία αυτή αποτρέπει την αυτόματη φόρτωση των φωτογραφιών/snaps  όταν δεν είστε σε WiFi.

5. Προσαρμόστε τα emojis των φίλων σας
Αν έχετε ποτέ μπερδευτήκατε σχετικά με το τι σημαίνουν τα emojis δίπλα στο όνομα ενός φίλου, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε την επιλογή πρόσθετες υπηρεσίες. Στη συνέχεια πηγαίνετε στο προφίλ του φίλου σας και δείτε τι αντιπροσωπεύει το κάθε emoji και αν θέλετε αλλάξτε το.

6. Βάλτε soundtrack στα snaps σας 
Ενεργοποιήστε την αναπαραγωγή τραγουδιών σε μια ξεχωριστή εφαρμογή και στη συνέχεια ξεκινήστε την εγγραφή του βίντεο στο snapchat. Αυτό θα «τραβάει» ταυτόχρονα τον ήχο από το άλλο application.

7. Μπορείτε να κολλήσετε ένα από τα αυτοκόλλητα σε κινούμενο αντικείμενο 
Αγγίξτε ένα αυτοκόλλητο και κρατήστε το πάνω από ένα αντικείμενο, μέχρι αυτό να καρφωθεί. Όταν το βίντεο παίζει, το αυτοκόλλητο θα ακολουθήσει την κίνηση του αντικειμένου.

8. Αλλαγή μεγέθους των αυτοκόλλητων και του κειμένου
«Τσιμπήστε» με τα δυο δάχτυλα τα αυτοκόλλητα και το κείμενο για να γίνουν μεγαλύτερα ή μικρότερα. Μπορείτε επίσης να τα αναποδογυρίσετε.

9. Εγγραφή σε κανάλια
Αν σας παρακολουθείτε ένα συγκεκριμένο ειδησεογραφικό δίκτυο, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα μια ιστορία το για και να εγγραφείτε σε αυτή. Όταν το κάνετε, το κανάλι θα εμφανιστεί στην ενότητα «συνδρομές» και τα snaps που ανεβάζει, θα εμφανίζονται κάτω από τις ιστορίες των φίλων σας.

10. Προσθέστε φίλους που βρίσκονται κοντά
Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε φίλους για παράδειγμα σε ένα πάρτο. Ενεργοποιήστε την επιλογή εντοπισμού θέσης «location tracking» και δείτε ποια ονόματα χρηστών βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από εσάς.

11. Πως να μπλοκάρετε κάποιον από το να βλέπει τις ιστορίες σας 
Στις Ρυθμίσεις, πηγαίνετε στην ενότητα «Who Can», επιλέξτε το «Custom My Story» και προσαρμόστε την ιστορία σας. Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να εμποδίσετε όσους δεν θέλετε να βλέπουν τις ιστορίες σας χωρίς να χρειάζεται να τους κάνετε unfriend ή να τους μπλοκάρετε.
Εάν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε την ιστορία κάποιου άλλου – σύρετε προς τα κάτω την ώρα της αναπαραγωγής.

12. Πώς δείτε ποιος έχει παρακολουθήσει την ιστορία σας
Πατήστε πάνω στην ιστορία σας και σύρετε προς τα πάνω (από το κάτω μέρος) για να δείτε ποιος έχει δει το snap σας ή ποιος πήρε ένα στιγμιότυπο κάνοντας screenshot της εικόνας σας. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε μεμονωμένες ιστορίες με αυτό τον τρόπο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ BONUS!
Μπορείτε να στείλετε χρήματα φίλους. Σε ένα παράθυρο συνομιλίας, πληκτρολογήστε το ποσό (με το σύμβολο του δολαρίου μπροστά) και στη συνέχεια ένα πράσινο κουμπί «Add Cash» εμφανίζεται. Από εκεί μπορείτε  να συνδέσετε στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.
Οδηγίες gps: Εάν πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση, τo Snapchat θα σας δώσει τη δυνατότητα να  φορτώσετε στους χάρτες της Google.