Το Spotify βάζει στο… mute 1.500 εργαζόμενους – Τρίτος γύρος απολύσεων το 2023

Το Spotify βάζει στο… mute 1.500 εργαζόμενους – Τρίτος γύρος απολύσεων το 2023
Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη χάρη στις αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες streaming και την αύξηση των συνδρομητών.

Το Spotify θα προχωρήσει σε περικοπή 1.500 εργαζόμενων της πλατφόρμας (περίπου το 17% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως), στο τρίτο γύρο απολύσεων εντός του 2023 από την αμερικανική εταιρεία.

Κατά το τελευταίο τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη χάρη στις αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες streaming και την αύξηση των συνδρομητών σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται και προέβλεψε ότι ο αριθμός των μηνιαίων ακροατών της θα φθάσει τα 601 εκατομμύρια στο τρίμηνο των διακοπών.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάνιελ Εκ, δήλωσε τότε στο Reuters ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να εστιάζει στην αποτελεσματικότητα για να αξιοποιεί περισσότερο κάθε δολάριο.

Τη Δευτέρα είπε πως μια μείωση αυτού του μεγέθους θα φανεί εκπληκτικά μεγάλη, δεδομένης της πρόσφατης θετικής έκθεσης κερδών και των επιδόσεών της.

«Συζητήσαμε να κάνουμε μικρότερες μειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025» ανέφερε ο Εκ, σε ένα email προς τους εργαζόμενους της πλατφόρμας.

«Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το χάσμα μεταξύ της κατάστασης του οικονομικού μας στόχου και του τρέχοντος λειτουργικού μας κόστους, αποφάσισα ότι μια ουσιαστική δράση για την αναπροσαρμογή του κόστους μας ήταν η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων μας» πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com