Το well-being στο γραφείο είναι υπόθεση του…καφέ

Το well-being στο γραφείο είναι υπόθεση του…καφέ
Ο κομβικός ρόλος της Nespresso Professional στην ευημερία των εργαζομένων.

Κάθε επιχείρηση σήμερα οφείλει να γνωρίζει ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στους ανθρώπους της και πως αισθάνονται καθημερινά μέσα στον οργανισμό. Όμως όσο δύσκολο και αν ακούγεται το να συνεργάζονται όλοι αρμονικά, το κλειδί είναι το, πολυσυζητημένο, well-being. Αλλά τι σημαίνει αυτό;

Ο ορισμός της ευημερίας των εργαζομένων, ή αλλιώς well-being, αναφέρεται στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας των ατόμων που απαρτίζουν έναν οργανισμό, η οποία προκύπτει από τη δυναμική εντός –και μερικές φορές εκτός– του γραφείου. Όταν τα μέλη μιας κοινότητας αισθάνονται όμορφα είναι σε θέση να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, να είναι παραγωγικοί και δημιουργικοί, να χτίζουν σχέσεις βασισμένες στον αλληλοσεβασμό, να αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος και να συνεισφέρουν ουσιαστικά.

Η λεπτή ισορροπία του Well-Being

Η εξισορρόπηση δουλειάς και προσωπικής ζωής είναι μια μορφή τέχνης και οι μεγάλες εταιρείες το αναγνωρίζουν. Γι’αυτό και παρέχουν ευέλικτα προγράμματα και επιλογές τηλεργασίας, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εναρμονίζουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους εντός και εκτός γραφείου. Πρόκειται για μια πολύ καλά χορογραφημένη ισορροπία που όχι μόνο μειώνει το άγχος, αλλά ενισχύει τη συνολική ικανοποίηση, ενώ παράλληλα παρέχονται ευκαιρίες για συνεχή μάθηση, καθοδήγηση και ανέλιξη.

Επιπλέον, οι οργανισμοί που έχουν ήδη καλλιεργήσει θετική κουλτούρα στον εργασιακό χώρο γνωρίζουν τη σημασία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. «Γιορτάζουν» τη διαφορετικότητα, ενθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία και δημιουργούν σημεία όπου όλα τα μέλη μπορούν να χαλαρώσουν, να γνωριστούν και να δεθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άρωμα του καφέ φέρνει την ευημερία σε κάθε γραφείο

Μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει την απόλυτη απόλαυση στη δουλειά, η Nespresso Professional, δημιούργησε την επαγγελματική μηχανή Zenius.

Η Zenius δεν είναι απλώς μια επαγγελματική μηχανή καφέ. Είναι το απόλυτο εργαλείο για τους λάτρεις του αγαπημένου ροφήματος. Το σύγχρονο design της στολίζει άψογα κάθε χώρο εργασίας, αλλά η πραγματική της μαγεία βρίσκεται στην γευστική εμπειρία που προσφέρει.

Ο καφές είναι συνυφασμένος με το well-being μας μέσα και έξω από το γραφείο. Ένα φλιτζάνι βοηθά να ξεκινήσουμε τη μέρα, διεγείρει τις αισθήσεις, αυξάνει την παραγωγικότητά, αλλά είναι και η νούμερο ένα επιλογή όταν αποφασίσουμε να χαλαρώσουμε. Από πλούσιους, αρωματικούς espresso μέχρι βελούδινα lattes, η επαγγελματική μηχανή καφέ Zenius προσφέρει μια τεράστια γκάμα γεύσεων, και όλα αυτά από την άνεση του γραφείου. Είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος που εμπλουτίζει την εμπειρία του coffee break και συμβάλλει στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων.

Ακόμη, η Nespresso Professional, εκτός από τις εύχρηστες επαγγελματικές μηχανές καφέ, προσφέρει και premium ποικιλίες. Περικλείοντας τους καλύτερους κόκκους καφέ, καβουρδισμένους και σφραγισμένους σχολαστικά για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, οι επαγγελματικές μηχανές εγγυόνται αξέχαστη γεύση, παρέχοντας έναν κόσμο αισθήσεων σε κάθε γουλιά καφέ.

Οι νέες προτεραιότητες

Στη μεγάλη γκαλερί του εταιρικού κόσμου, το well-being δεν βρίσκεται πλέον σε μια παραμελημένη γωνιά, αλλά έχει αναρριχηθεί στις προτεραιότητες των οργανισμών. Η επένδυση στον καλό καφέ είναι μια επιλογή που ενισχύει την παραγωγικότητα, τη διατήρηση ταλέντου και, τελικά, την επιτυχημένη πορεία μιας επιχείρησης.

Πρόκειται για μια δέσμευση στην ευημερία των ανθρώπων, καθώς χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για ψυχική και γευστική αναζωογόνηση. Είναι μια «ανάσα» ευτυχίας μέσα στη χαοτική και κουραστική μας καθημερινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: