Το στοίχημα των 150 εκατ. δολαρίων της Disney για τη δική της πλατφόρμα streaming

Το στοίχημα των 150 εκατ. δολαρίων της Disney για τη δική της πλατφόρμα streaming
epa07203254 A visitor strikes a pose with booth attendants in front of a poster of the upcoming Captain Marvel movie during the Tokyo Comic Con 2018 at Makuhari Messe in Chiba, east of Tokyo, Japan, 02 December 2018. The three-day-long event offers comic fans an enthusiastic experience with exhibitions and displays of Japanese and American pop culture. Some 50,000 visitors were expected for this year's edition. EPA/FRANCK ROBICHON

Το πρώτο μεγάλο «όπλο» του επερχόμενου Disney+ αναμένεται να είναι η ταινία Captain Marvel.

Η Disney ποντάρει πολλά στη νέα ταινία Captain Marvel, όχι μόνο για τις επιδόσεις της στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και ως το μεγαλύτερο όνομα που θα συνοδεύσει το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας streaming που ετοιμάζει εδώ και καιρό.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Bob Iger, σημείωσε ότι η νέα ταινία του σύμπαντος της Marvel θα είναι η πρώτη που δεν θα προβληθεί online μέσω Netflix μετά τις αίθουσες, αλλά θα κάνει τηλεοπτικό ντεμπούτο στην πλατφόρμα Disney+.

Αυτό, όμως, αναμένεται να στοιχίσει ακριβά εξαιτίας των δικαιωμάτων προβολής. Και, συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων ταινιών της Disney που πρόκειται να προβληθούν φέτος, το συνολικό κόστος αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. δολάρια.

Για τον Iger αυτό δεν είναι παρά μια επένδυση για το μέλλον, ποντάροντας πολλά στο εγχείρημα του Disney+ και το ενδιαφέρον που θα δείξει παγκοσμίως το κοινό. Το χαρακτήρισε, μάλιστα, ως αντίστοιχη κίνηση με αυτή των επενδύσεων στα θεματικά πάρκα της εταιρείας.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για το Disney+, ενώ είναι ήδη προγραμματισμένη η τελική του παρουσίαση στους επενδυτές τον Απρίλιο. Αυτό που ξέρουμε είναι πως θα αποτελέσει μια πλατφόρμα για όλη την οικογένεια η οποία θα περιλαμβάνει ταινίες και σειρές της Disney και των άλλων στούντιο που έχει εξαγοράσει, όπως την Marvel και την Pixar.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι εάν θα επιτρέψει την προβολή ταινιών και σειρών της από άλλες πλατφόρμες, σαν το Netflix. Ο Iger δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με αυτήν την περίπτωση, αλλά υπονόησε ότι η Disney είναι διατεθειμένη να κρατήσει την αποκλειστικότητα του δικού της περιεχομένου. «Όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του περιεχομένου, από τη στιγμή που βάζουμε το στοίχημα της απευθείας πώλησης στους πελάτες μας σε μακροχρόνια βάση τότε προφανώς και θα πρέπει να τροφοδοτούμε [την πλατφόρμα] με το δικό μας πρωτότυπο περιεχόμενο», είπε.