Το ταγκό του Μπαράκ Ομπάμα στην Αργεντινή

Το ταγκό του Μπαράκ Ομπάμα στην Αργεντινή
President Barack Obama with does the tango with a dancer during the State Dinner at the Centro Cultural Kirchner, Wednesday, March 23, 2016, in Buenos Aires, Argentina. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεδίπλωσε για ακόμη μία φορά το χορευτικό του ταλέντο.

Τα επίσημα δείπνα που παρατίθενται σε αρχηγούς κρατών είναι συνήθως βαρετά και διαδικαστικά. Όχι, όμως, το δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, και της συζύγου του, Μισέλ, κατά την επίσκεψή τους στην Αργεντινή.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η συμβία του προσκλήθηκαν από δύο επαγγελματίες χορευτές να χορέψουν μαζί τους ένα ταγκό και εκείνοι δεν απογοήτευσαν τους παρευρισκόμενους. Φυσικά, τα βλέμματα όλων τράβηξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η χορεύτρια που τον συνόδευσε αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια του χορού τους, της έλεγε πως δεν ξέρει να χορεύει ταγκό και εκείνη του απάντησε: «δεν πειράζει, απλά ακολουθήστε με». «Μου είπε «εντάξει», όμως μόλις αρχίσαμε να χορεύουμε εγώ ακολουθούσα εκείνον, αφού είναι πολύ καλό χορευτής», εξήγησε η Μόρα Γκοντόι.