Το Taxibeat στο πλευρό των προσφύγων

Το Taxibeat στο πλευρό των προσφύγων

Την Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, οι οδηγοί έρχονται στην πόρτα σας για να παραλάβουν -δωρεάν- ό,τι μπορείτε να προσφέρετε σε όσους έχουν ανάγκη.

Η προσφυγική κρίση μας αγγίζει όλους και η Taxibeat έλαβε αρκετά μηνύματα από επιβάτες που θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τον τρόπο να τα μεταφέρουν. Ήρθε η στιγμή να “λυθεί” το πρόβλημα αυτό και η εταιρεία να… λάβει δράση και σας προσκαλεί να να συμμετέχετε.

Την Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 11:00-17:00, οι οδηγοί έρχονται στην πόρτα σας για να παραλάβουν -δωρεάν- ό,τι μπορείτε να προσφέρετε. Παπούτσια, κουβερτάκια, ρούχα, είδη για μωρά… Οι ανάγκες είναι τεράστιες και κάθε συνεισφορά έχει ιδιαίτερη σημασία. Τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν θα ταξιδέψουν από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και την Ειδομένη. Όλο αυτό δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των οδηγών, των εθελοντών και της ΜΕΤΑδρασης.

Πώς και τι να προσφέρω;

Για να στείλετε τη βοήθεια σας, ετοιμάστε τα είδη που θέλετε να δώσετε. Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα έρθουν να τα παραλάβουν.

• Ανοίξτε το Taxibeat την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 11πμ.-5μμ.
• Πατήστε το κουμπί με το ειδικό σήμα και κάλεσε οδηγό.

Οι οδηγοί που συμμετέχουν στη δράση θα δέχονται κλήσεις από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

phone

Δείτε με προσοχή την παρακάτω λίστα και δώστε προτεραιότητα στα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτά που έχουν περισσότερη ζήτηση κυρίως είναι:

• Παπούτσια, σαγιονάρες και παντόφλες, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, σε καλή κατάσταση
• Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως αφρόλουτρα, υγρό σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες και χαρτί υγείας
• Είδη για μωρά, όπως πάνες, μωρομάντηλα, παιδικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη
• Πετσέτες, σεντόνια, fleece κουβέρτες
• Ρούχα ζεστά, άνετα, καθαρά και σε καλή κατάσταση, ανδρικά και εφηβικά (όχι γυναικεία) καθώς και αδιάβροχα
• Συσκευασμένα τρόφιμα, έτοιμα για κατανάλωση, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (κρουασάν, τσουρέκια, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, χυμοί κ.α.)
• Παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μπάλες και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί
• Αναπηρικά αμαξίδια & πατερίτσες
• Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών

3_photos

Φυσικά δε χρειάζεται να συγκεντρώσετε είδη από όλες αυτές τις κατηγορίες. Βεβαιωθείτε όμως πως έχετε συλλέξει τα είδη σε ξεχωριστές σακούλες ανά κατηγορία. Για παράδειγμα, βάλτε σε ξεχωριστή τσάντα τα ρούχα και σε ξεχωριστή τα παπούτσια. Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η συλλογή και η διανομή από τους εθελοντές μας.

Πώς αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Για να τα καταφέρουν, χρειάζονται τη βοήθεια εθελοντών. Αν έχετε χρόνο την Τετάρτη και μπορείτε να συμμετέχετε στη δράση, συμπληρώστε τη φόρμα και οι υπεύθυνοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Οι εθελοντές θα βοηθήσουν τους οδηγούς μας στη συλλογή των ειδών, και όλους εμάς στη διαλογή και την αποθήκευσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε ένα email στο help@taxibeat.com