Το τελευταίο επεισόδιο του «Game of Thrones» κάθισε στον…θρόνο της τηλεθέασης

Το τελευταίο επεισόδιο του «Game of Thrones» κάθισε στον…θρόνο της τηλεθέασης
Μπορεί ο τελευταίος κύκλος να δίχασε το κοινό, αλλά εκατομμύρια ήταν οι θεατές που συντονίστηκαν το βράδυ της Κυριακής για να δουν τι έγινε τελικά στο Γουέστερος.

Μετά από 1,5 χρόνο απουσίας, θεαματικά επεισόδια διάρκειας 70-80 λεπτών, ο τελευταίος κύκλος «Game of Thrones» ολοκληρώθηκε και η ανυπομονησία όπως επίσης και οι εικασίες για το φινάλε πήραν τέλος.

Μπορεί οι επιλογές των δημιουργών Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ.Μπ.Βάις για τη μοίρα των πρωταγωνιστών της σειράς να διχάζουν το κοινό, αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι το φινάλε του «Game of Thrones» με τίτλο «The Iron Throne» συγκέντρωσε 19,3 εκατομμύρια θεατές, αριθμός-ρεκόρ που ξεπέρασε τα 17 εκατ. της πρεμιέρας κα τα 18,4 εκατ. του προηγούμενου, αμφιλεγόμενου επεισοδίου «The Bells».

Η τελευταία σεζόν περιλάμβανε τα πέντε από τα έξι πιο επιτυχημένα επεισόδια από πλευράς τηλεθέασης της σειράς (το έκτο είναι το φινάλε της έβδομης σεζόν), ενώ το HBO υπολογίζει αθροιστικά πως ο συνολικός αριθμός θεατών (μέσω streaming, DVR και επαναλήψεις on-demand) ξεπερνά τα 44,2 εκατομμύρια για τον όγδοο κύκλο.

Την επόμενη εβδομάδα το συνδρομητικό κανάλι θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «The Last Watch», μία αποκλειστική ματιά στα παρασκήνια και τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν. Παρά τις όποιες δικαιολογημένες αντιδράσεις και παράπονα για την εξέλιξη της σειράς, το «Game of Thrones» έγραψε τη δική του ιστορία στην τηλεόραση.