Το TikTok έχει καθυστερήσει στο «πάρτι» της τεχνητής νοημοσύνης – Τα… παράπονα για τον αλγόριθμο

Το TikTok έχει καθυστερήσει στο «πάρτι» της τεχνητής νοημοσύνης – Τα… παράπονα για τον αλγόριθμο
The TikTok logo is seen on a mobile device in this illustration photo in Warsaw, Poland on 14 July, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η ByteDance θεωρείται συχνά ως η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στους αλγορίθμους.

Το TikTok έχει υστερήσει στην προσοχή που έχει δώσει στην τεχνητή νοημοσύνη και πρέπει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει νεότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις, τόνισε ο Λιάνγκ Ρούμπο, επικεφαλής της ByteDance, μητρικής της γνωστής πλατφόρμας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της ByteDance την Τρίτη, ο Λιάνγκ είπε πως η εταιεία πως τελευταία χρόνια την είχε καταστήσει λιγότερο αποτελεσματική και δεν είχε δώσει αρκετή προσοχή στην πρωτοποριακή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

«Η εταιρεία μας δεν είναι αρκετά ευαίσθητη στις νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο Λιάνγκ. «Για παράδειγμα, οι συζητήσεις σχετικά με το GPT δεν εμφανίστηκαν στην εξαμηνιαία τεχνολογική μας ανασκόπηση μέχρι το 2023, παρόλο που το GPT-1 κυκλοφόρησε ήδη το 2018».

Το GPT αναφέρεται σε μια τεχνική μηχανικής μάθησης που έχει δώσει στο ChatGPT της OpenAI ακρίβεια που μοιάζει με ανθρώπινη.

Η ByteDance θεωρείται συχνά ως η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στους αλγορίθμους, επειδή οι εμβληματικές εφαρμογές της, όπως το TikTok, το Douyin και το Toutiao, τροφοδοτούνται από επιβλητικές μηχανές συστάσεων.

Όμως η εταιρεία -με το παρατσούκλι App Factory λόγω της επιθετικής επανάληψης των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα- άργησε να μπει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης που αναστατώνει τον τομέα της τεχνολογίας, μετέδωσε το Reuters.

Άλλοι Κινέζοι μεγιστάνες της τεχνολογίας, από τον ιδρυτή της JD.com, Ρίτσαρντ Λιου έως τον πρόεδρο της Tencent, Πόνι Μα, καλούν τώρα επίσης τις εταιρείες τους να είναι πιο αποτελεσματικές και να μην εφησυχάζουν.

«Για πολλές καλές ομάδες νεοφυών επιχειρήσεων, είναι πολύ εξοικειωμένες με τον κλάδο. Μπορούν να εντοπίσουν γρήγορα τυχόν νέα έργα που εμφανίζονται στο GitHub και στη συνέχεια αρχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες εξαγοράς ή συνεργασίας» σημείωσε ο Λιάνγκ αναφερόμενος στο διαδικτυακό αποθετήριο για κώδικες υπολογιστών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ByteDance υπέφερε από υπερβολική εσωτερική γραφειοκρατία καθώς η εταιρεία επεκτεινόταν, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πλέον έξι μήνες για να εργαστούν σε έργα που μια startup θα μπορούσε να ολοκληρώσει σε ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com