To τηλεφώνημα ανησυχίας των Αμερικανών στον Δραγασάκη

To τηλεφώνημα ανησυχίας των Αμερικανών στον Δραγασάκη

Τι απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και για τη στάση της Γερμανίας. 

Την ανησυχία των ΗΠΑ για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της ευρωζώνης και ειδικά τη Γερμανία εξέφρασε η Κάρολιν Ατκινσον, βοηθός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Οικονομίας σε συνομιλία της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τη Δευτέρα.

«Επικίνδυνο αδιέξοδο για την παγκόσμια οικονομία θα ήταν κάθε άσχημη εξέλιξη στον τομέα αυτό», τόνισε η σύμβουλος σύμφωνα με πληροφορίες και ζήτησε από τον κύριο Δραγασάκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA.

Το αδιέξοδο για την Αθήνα εκπορεύεται από την αδιαλλαξία του Βερολίνου, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τόνισε ότι η Αθήνα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιτύχουν οι διαδικασίες, με μία μόνο χώρα κάνει ότι μπορεί για να σπάσει τη συμφωνία, φωτογραφίζοντας την Γερμανία.

Άλλωστε η Άνγκελα Μέρκελ βλέποντας ότι έχουν ανέβει κατακόρυφα οι τόνοι, προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, θέλοντας να δείξει ότι η Γερμανία παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Επίσης η καγκελάριος προσπαθεί να φρενάρει την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, διατηρώντας ουσιαστικά τη λύση για την Ελλάδα ως ένα θέμα διμερών επαφών Ελλάδας – Γερμανίας.

Ο λόγος που το Βερολίνο θέλει να αποφύγει το να τεθεί το θέμα ενώπιον όλων των εταίρων είναι για να αποφύγει τυχόν συγκρούσεις με άλλους εταίρους για τους τρόπους αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος, κάτι που θα δικαιώσει τη ρητορική της Αθήνας για τη στάση της Γερμανίας σε αντίθεση με το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον.