Το Travelplanet24 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο ελληνικό e-shop»

Το Travelplanet24 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο ελληνικό e-shop»

Στον όμιλο Tripsta S.A. (travelplanet24, airtickets® και tripsta) απονεμήθηκε το βραβείο του «Καλύτερου ελληνικού e-shop» και 6 ακόμα τίτλοι στα Lighthouse e-volution awards 2017.

Σε μία γρήγορη και «ζωντανή» τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου η απονομή των Lighthouse e-volution awards 2017, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν της χρονιάς.

Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασε ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, παρευρέθηκαν περισσότερα από 550 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Travelplanet24 (Tripsta) ως το καλύτερο ελληνικό e-shop.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες των Lighthouse e-volution Awards, σε συνεργασία με τον GRECA. Η συγκεκριμένη διάκριση στέλνει το διακριθέν ελληνικό e-shop να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα βραβεία διοργανώνονται για έκτη συνεχή χρονιά από την εταιρεία Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA). Χορηγός Τίτλου των βραβείων είναι η Lighthouse, Χρυσός Χορηγός η ACS, ενώ τα βραβεία έχουν την υποστήριξη των κλαδικών φορέων HePIS, IAB Hellas, ΕΙΠ της ΕΕΔΕ και ΣΕΠΕ.

«Πολλές και ποιοτικές οι φετινές συμμετοχές»

Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων

Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, ο ανταγωνισμός ήταν και φέτος πολύ μεγάλος, με τις υποψηφιότητες στα βραβεία να ξεπερνούν τις 280 σε όλες τις κατηγορίες. «Οι φετινές συμμετοχές ήταν πολλές και ποιοτικές με τη συμμετοχή των γνωστών ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά και νέων προσπαθειών ιδιαίτερα από την επαρχία. Οι αναδυόμενες τάσεις (και βέλτιστες πρακτικές) συμβαδίζουν με τα βασικά συμπεράσματα από την ετήσια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου του ELTRUN. Ωριμότητα του κλάδου όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική, την αύξηση πωλήσεων και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Επιτυχημένη είσοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου σε νέες κατηγορίες όπως τρόφιμα, εκπαίδευση, νομικές υπηρεσίες, μεταφορές κλπ. Το disruption που φέρνει το ηλεκτρονικό εμπόριο σε κλάδους όπως τουρισμός, ασφάλειες, ένδυση, φαρμακεία κλπ, αλλά και σε B-B εφοδιαστικές αλυσίδες. Καινοτομίες που κάνουν τη διαφορά,σε διαδικασίες και υπηρεσίες, καθώς και σοβαρές επενδύσεις σε R&D και relaunching / redesign. Ψηφιακές υπηρεσίες και προωθητικές ενέργειες που αναβαθμίζουν το customer experience και δημιουργούν το περιβάλλον για το shopper engagement. Συνεργατικές ψηφιακές στρατηγικές των brands με τα e-shops. Χρήση του κινητού ως βασικού μέσου για σημαντικές ψηφιακές συναλλαγές και της ηλεκτρονικής τραπεζικής».

e 12

Η “χρυσή” Tripsta

Ο όμιλος Τripsta S.A (travelplanet24, airtickets® & tripsta) διακρίθηκε με 7 συνολικά βραβεία, που αναδεικνύουν την θεαματική ανάπτυξη που παρουσιάζει έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, τα τιμητικά βραβεία που έλαβε είναι:

  • GOLD βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο ελληνικό e-shop» για τον όμιλο Tripsta S.A.
  • GOLD βραβείο στην κατηγορία «Εφαρμογές Kινητού (Apps)» για το airtickets® Android App
  • GOLD βραβείο στην κατηγορία «Mobile Marketing» για το airtickets® Mobile Marketing
  • GOLD βραβείο στην κατηγορία «Ολοκλήρωση Εφαρμογών Ηλεκτρονικού Εμπορίου με άλλα Πληροφοριακά Συστήματα» για το Tripsta Integrated Software
  • GOLD βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογική Καινοτομία» για το Tripsta Technology Innovation
  • SILVER βραβείο στην κατηγορία «Προσωποποιημένες Υπηρεσίες» για το Tripsta – Personalized Services
  • BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικά Καταστήματα – Υπηρεσίες» για το Tripsta S.A – Το No.1 OTA στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη

Η βράβευση του ομίλου Τripsta S.A ως το «Καλύτερο ελληνικό e-shop» είναι μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις που έχει λάβει η Τripsta S.A και αποτελεί μια καινοτομία των Lighthouse e-volution awards, σε συνεργασία με τον GRECA. Με την συγκεκριμένη διάκριση, η Τripsta S.A  θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards, στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ηλεκτρονικού εμπορίου.

H Tripsta, με τα brands της travelplanet24, airtickets® και tripsta, είναι το Νο.1 online ταξιδιωτικό γραφείο στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, με παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες. Η εταιρεία ξεκίνησε στην Ελλάδα ως Startup όπου με ταχεία ανάπτυξη και εξαιρετική στρατηγική επέκταση, έχει πλέον ετήσιο τζίρο άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.