To WhatsApp είναι «κάτω»

To WhatsApp είναι «κάτω»

Οι χρήστες δεν μπορούν να στείλουν ή να λάβουν μηνύματα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που ανήκει στο Facebook, μάλλον λόγω ενός προβλήματος στον server. 

Το WhatsApp δεν φαίνεται αρχικά ότι είναι «κάτω» διότι οι  συζητήσεις που μπορούν να φορτωθούν. Όμως, όταν ένας χρήστης μπει σε μια συνομιλία, η εφαρμογή εμφανίζει ένα μήνυμα που γράφει «συνδέεται» που δεν επιλύεται ποτέ και έτσι δεν μπορούν να σταλούν ή να ληφθούν νέα μηνύματα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εύκολη αποκατάσταση του προβλήματος, εφόσον όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται για σφάλμα δικτύου και το κλείσιμο και το άνοιγμα της εφαρμογής, για παράδειγμα, απλά επαναφέρει το μήνυμα σύνδεσης.

Ο ιστότοπος Down Detector έδειξε ότι υπάρχει τεράστια άνοδος στις αναφορές προβλήματος σχετικά με την εφαρμογή, γεγονός που υποδηλώνει ότι σχεδόν όλοι στη Μεγάλη Βρετανία δεν μπορούν να συνδεθούν. Τα προβλήματα επικεντρώνονται στη Δυτική Ευρώπη και την Ασία, αλλά αναφέρθηκαν και ευρύτερα σε διάφορα σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν σχετικά λίγες αναφορές για το εν λόγω θέμα της εφαρμογής από την Αμερική, αλλά αυτό μπορεί να είναι απλώς αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι ζώνες ώρας είναι διαφορετικές και πολλοί χρήστες δεν είναι ενεργοί.

Το WhatsApp Web, το οποίο χρησιμοποιείται σε σύνδεση από υπολογιστές, είναι επίσης «κάτω».

Με πληροφορίες από τον Independent