Το X του Έλον Μασκ αφαίρεσε εκατοντάδες λογαριασμούς που σχετίζονταν με την Χαμάς

israel-israil-palaistini
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Είχαν προηγηθεί οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κυρώσεις.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας X, Λίντα Γιακαρίνο, δήλωσε την Πέμπτη ότι το μέσο απομάκρυνε εκατοντάδες “λογαριασμούς που συνδέονται με την Χαμάς” και έλαβε μέτρα για να απομακρύνει ή να χαρακτηρίσει δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις μετά την επίθεση στο Ισραήλ.

“Συνεχίζουμε να απαντάμε άμεσα στα αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου από ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων των χωρών μελών της ΕΕ”, έγραψε η ίδια σε επιστολή της προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ιδιοκτησίας Έλον Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επίτροπος δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε ενδείξεις ότι το X χρησιμοποιείται για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή απαιτεί από τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του X και του Facebook της Meta, να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο και να λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και τον δημόσιο διάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: