Το YouTube βάζει πλώρη για… Bollywood

Το YouTube βάζει πλώρη για… Bollywood

Ένα νέο στούντιο θα ανοίξει στη καρδιά της Βομβάης στην Ινδία.

Το YouTube σχεδιάζει να ανοίξει ένα στούντιο για τους δημιουργούς ταινιών στη Βομβάη στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σε συνεργασία με τη διάσημη ινδική σχολή κινηματογράφου Whistling Woods International, ο νέος χώρος θα είναι στο «καρδιά» του κινηματογράφος και της τηλεόρασης της Βομβάης, στο Filmcity .

«Μέσα από αυτή τη συνεργασία οι διάσημοι και ανερχόμενοι δημιουργοί YouTube βίντεο της Ινδίας, καθώς οι μαθητές τους θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε στούντιο Whistling Woods», με μηχανήματα υψηλής ανάλυσης σε ήχο και εικόνα, αλλά και σε προγράμματα κατάρτισης, εργαστήρια και εκδηλώσεις για την κοινότητα» ανέφεραν οι υπεύθυνοι του YouTube σε ένα blog post τους.

Ο αριθμός τόσο των δημιουργών βίντεο όσο και των θεατών στο YouTube έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κάνει περιουσίες μέσα απ’ το YouTube – χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της AIB και του δικτύου TVF που κατέληξαν να έχουν 1 εκατομμύριο οπαδούς μέσα σε δύο χρόνια παρουσίας στο κανάλι. Η Βομβάη είναι επίσης το «σπίτι» του Μπόλιγουντ , ένα δημοφιλές ινδικό κινηματογραφικό είδος και ακμάζουσα υπό – αγορά της ινδικής κινηματογραφικής βιομηχανίας .

Το YouTube Space στη Βομβάη είναι το έβδομη εγχείρημα της εταιρείας μετά τις πρώτες κινήσεις σε Λος Άντζελες, Λονδίνο, Τόκιο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο και Βερολίνο. Από τη δημιουργία του πρώτου χώρου το 2012 οι παραγωγοί έχουν επισκεφθεί περισσότερες 100.000 φορές τις τοποθεσίες αυτές, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 800 εκδηλώσεις και εργαστήρια και παράγει περισσότερα από 11.000 βίντεο, σύμφωνα με το YouTube .