Με τον Ιταλό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον Ιταλό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέθεσε στον Ενρίκο Λέτα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίζι, και η οποία διήρκεσε 45 λεπτά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιταλό πρωθυπουργό για τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Του εξήγησα ότι βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη και ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ηνωμένη Ευρώπη οφείλουμε να επενδύσουμε στην Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, άρα να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, στον ευρωπαϊκό Νότο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την αναγκαία συνεργασία των λαών του Νότου, προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, προκειμένου να επενδύσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης και σε πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη: J.P. Morgan: Πρόωρες εκλογές και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ενρίκο Λέτα και για την ανάγκη να υπάρξει «μια πιο δίκαιη και αλληλέγγυα κατανομή των βαρών, διότι Ευρώπη, πάνω από όλα σημαίνει αλληλεγγύη. Όπως δήλωσε προχθές ο Γερμανός φιλόσοφος Χάμπερμας, θέλουμε μια ένωση Ευρωπαϊκή και όχι γερμανική. Θέλουμε μια ένωση των λαών της Ευρώπης και όχι μια ένωση που θα νοιάζεται μόνον γα τα κέρδη των τραπεζών».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το σημαντικό πρόβλημα της εισροής μεταναστών, που ταλανίζει ως επί τω πλείστον τις χώρες της Μεσογείου. «Του εξέφρασα επίσης την κάθετη αντίθεσή μας στο σημερινό πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, ένα πλαίσιο που αναγκάζει τις χώρες υποδοχής όπως την Ελλάδα και την Ιταλία να μετατρέπονται σε “αποθήκες” ανθρώπινων ψυχών, καθώς οι μετανάστες που έρχονται στις χώρες μας δεν θέλουν να μείνουν εδώ αλλά θέλουν να προχωρήσουν προς τα κράτη εκείνα του Βορρά όπου θα μπορέσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία», είπε ο κ. Τσίπρας που χαρακτήρισε τη συζήτηση ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Διαβάστε ακόμη: Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Προβόπουλο και Στουρνάρα

Πηγές της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «ο Ιταλός πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, στην συνάντηση αυτή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Παράλληλα, συνεχίζει να εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά. Η σημερινή συνάντηση είναι βέβαια ένδειξη του ισχυρού μας ενδιαφέροντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ