Τουρκικές Εκλογές: Ψήφισαν Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (βίντεο)

Τουρκικές Εκλογές: Ψήφισαν Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (βίντεο)
Turkish President Recep Tayyip Erdogan, followed by his wife Emine Erdogan, is greeted at a polling station as he votes in the presidential and parliamentary elections, in Istanbul, Turkey, on May 14, 2023. The 69-year-old Turkish President, who runs for reelection, faces the toughest election challenge of his two-decade rule as he has been slowly losing support from key segments of the population that rallied around him during a more prosperous decade that followed his rise in 2003. (Photo by UMIT BEKTAS / POOL / AFP) Photo: AFP

Αποφασιστική αναμέτρηση στην Τουρκία που μπορεί να σημάνει τέλος εποχής.

Πάνω από 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας. Παράλληλα θα διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές. Ήδη 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει στο εξωτερικό και οι ψήφοι έχουν φτάσει στην Άγκυρα για να καταμετρηθούν σήμερα το απόγευμα στις 5:00 ώρα Τουρκίας αφού κλείσουν και οι κάλπες.

Οι δύο αντίπαλοι για την προεδρία Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σήμερα το πρωί.

 «Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αφού ψήφισε στην Άγκυρα. «Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα», πρόσθεσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Δείτε το βίντεο:

 

 

«Ένα επικερδές μέλλον» για την χώρα και την δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε. «Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.