Τους νέους υπουργούς του επιλέγει σήμερα ο Τζόνσον- Επόμενη μάχη η Σκωτία

Τους νέους υπουργούς του επιλέγει σήμερα ο Τζόνσον- Επόμενη μάχη η Σκωτία
Η μεγαλύτερη νίκη των Συντηρητικών από την εποχή της Θάτσερ, πριν από 32 χρόνια, δίνει στον πρωθυπουργό πλέον τη δύναμη και την εντολή για να υλοποιήσει το όραμά του και να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ. Επόμενη μάχη η Σκωτία.

Τους νέους υπουργούς του επιλέγει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σήμερα, Δευτέρα, μετά τη σαρωτική του νίκη στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη νίκη των Συντηρητικών από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, πριν από 32 χρόνια, του δίνει πλέον τη δύναμη και την εντολή για να υλοποιήσει το όραμά του και να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 31 Ιανουαρίου.

Μετά από τρία χρόνια χάους, που ακολούθησαν το δημοψήφισμα του 2016 για την αποχώρηση ή όχι από την ΕΕ, το κυβερνών κόμμα έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και είναι κυρίαρχο της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Ωστόσο, ο Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με μία ακόμη «μάχη» στην προσπάθειά του να κρατήσει ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έξοδο από την ΕΕ. Η Σκωτία ξεκινά ήδη μια νέα συζήτηση για την ανεξαρτησία της από την υπόλοιπη χώρα.

Οι εκλογές της περασμένης Πέμπτης είδαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) να ενισχύει την παρουσία του, παίρνοντας περιφέρειες από τους Τόρις του Τζόνσον (κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας), με υποσχέσεις εναντίωσης στο Brexit και προώθησης μιας νέας ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Η επικεφαλής του κόμματος, Νίκολα Στέρτζον, τονίζει ότι οι εκλογές της δίνουν εντολή για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας- υπενθυμίζεται ότι οι Σκωτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014. «Η Σκωτία δεν μπορεί δεν μπορεί να φυλακιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στη θέλησή της», ανέφερε η Στέρτζον στην τηλεόραση BBC την Κυριακή.