Tripark: Ο τουρισμός απέκτησε τη δική του «Κιβωτό»

Tripark: Ο τουρισμός απέκτησε τη δική του «Κιβωτό»

Ο όμιλος της Goldair Tourism γίνεται πιο digital διευρύνοντας τις δραστηριότητές του.

Το μεγαλύτερο προσόν μιας επιχείρησης είναι η ικανότητά της να μεταβάλλεται και να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται. Ακόμη και αν έχει μακροχρόνια εμπειρία και ένα δυνατό brand, το ισχυρότερο όπλο στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι αναμφίβολα η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων. Χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας, κίνδυνος εκτοπισμού από τον ανταγωνισμό και οι πιθανότητες αφανισμού από την αγορά, εγχώρια και μη, είναι τεράστιες.

Αυτό φαίνεται να έλαβε υπόψη της η διοίκηση του Ομίλου της Goldair η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει εντάξει στην οικογένειά της ένα νέο μέλος. Η Tripark (από τις λέξεις Ταξίδι και Κιβωτός) έρχεται να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στον τομέα της παροχής ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών υπηρεσιών αεροπορικών εισιτηρίων.

“Παρατηρήσαμε ότι τα on line agancies είναι το μέλλον στις κρατήσεις και ότι δημιουργούν μια καινούρια αγορά στην οποία ο καταναλωτής μπαίνει να κλείσει φθηνά και οικονομικά εισιτήρια. Δεν θέλαμε να “ξεπεταχτούμε” και να παίξουμε τον ίδιο ρόλο με άλλες υφιστάμενες εταιρείες, αλλά να αναπτύξουμε το digital κομμάτι μας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την Goldair Tourism υπό την ομπρέλα της οποίας λειτουργεί το Tripark” αναφέρει στο fortunegreece.com η Εύη Βουδικλάρη, Υπεύθυνη Δημοσιών Σχέσεων του ομίλου Goldair.

Η ίδια επισημαίνει πως στην Ελλάδα η Tripark έχει ξεκινήσει πιλοτικά τη λειτουργία της, προκειμένου να διορθώσει τυχόν λάθη, να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να βγει δυναμικά στις διεθνείς αγορές, οι οποίες αποτελούν το κοινό “στόχο”.

Δεκαοχτώ developers και designers εργάζονται πυρετωδώς και,  προς το παρόν, είναι ενεργό μόνο το αεροπορικό κομμάτι, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται η υπηρεσία που αφορά τις κρατήσεις ξενοδοχείων. “Ποντάρουμε πολύ στη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, καθώς και στην ισχυρή διαπραγματευτική  ισχύ που διαθέτει ο όμιλος από το 1955. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς χτίζουμε σχέσεις με τοπικούς παρόχους και προσαρμόζουμε τον κώδικα της πλατφόρμας μας στα διαδικτυακά δεδομένα της εκάστοτε αγοράς”, λέει η κα Βουδικλάρη και διευκρινίζει πως το κοινό στο οποίο εστιάζει η διοίκηση της Tripark  είναι οι χώρες του εξωτερικού, κυρίως η Ρωσία και  Κίνα.

Προσθέτει πως ο στόχος που έχει τεθεί για το 2017 είναι να διευρυνθεί το brand awareness, αρχικά στην περιοχή της Ευρώπης, και στη συνέχεια εκτός των συνόρων της Γηραιάς Ηπείρου. Το δυνατό “χαρτί” και η ειδοποιός  διαφορά από τον ανταγωνισμό είναι ότι προσφέρονται tailor made λύσεις και ότι η πλατφόρμα  είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε android συσκευές. “Δεν είναι ότι ανακαλύψαμε τον τροχό, αλλά το επιχειρηματικό εγχείρημα της Tripark είναι μια κίνηση που καταδεικνύει ότι ο όμιλος θέλει να εξελίσσεται διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και των υπηρεσιών του”| καταλήγει η κα Βουδικλάρη.