Τρεις φορές καλύφθηκε η ζήτηση στο ομόλογο της Εθνικής

Τρεις φορές καλύφθηκε η ζήτηση στο ομόλογο της Εθνικής

Συνολικά προσφέρθηκαν περί τα 2,25 δισ ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,5% - Στις αγορές και η Finansbank.

Τριπλάσιες προσφορές συγκέντρωσε η Εθνική, καθώς προσφέρθηκαν συνολικά περί τα 2,25 δισ. ευρώ για το ομόλογο ύψους 750 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας.  Συμμετείχαν περίπου 170 επενδυτές, ενώ το βιβλίο προσφορών κλείνει με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,5%. Το κουπόνι είναι στο 4,375%.

Την έκδοση ομολόγου επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα και η διοίκηση της ΕΤΕ. Απαντώντας σε ερώτηση του Χ.Α. αναφέρει: «Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της μακροχρόνιας ρευστότητας της τράπεζας, προγραμματίζεται η έκδοση κοινού ομόλογου μέσω της θυγατρικής της, NBG Finance plc, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου για ονομαστικό πόσο ύψους έως 750 εκατομμύρια ευρώ. Το ομόλογο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά (Reg S) και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αυθημερόν. Συντονιστές της έκδοσης θα είναι οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley».

Ακόμη παίρνοντας την σκυτάλη από τη μητρική της, η τουρκική Finansbank προχωράει σε έκδοση ομολόγου για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες της. Συγκεκριμένα η Finansbank έδωσε εντολή σε Citigroup, HSBC, Morgan Stanley και Standard Chartered να προχωρήσουν σε διερεύνηση αγορών για την έκδοση δικού της ομολόγου σε ευρώ.

Το ομόλογο θα καλυφθεί από επενδυτές εκτός Τουρκίας και οι παρουσιάσεις ξεκινούν από σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν οι όροι της ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας