Τρόικα: Ικανοποιητική η πρόοδος των διαπραγματεύσεων

Τρόικα: Ικανοποιητική η πρόοδος των διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές θα επαναληφθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται, οι συζητήσεις θα διακοπούν προσωρινά για την ολοκλήρωση τεχνικών ζητημάτων και αναμένεται να επαναληφθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε: «Η αποστολή επανεξέτασης του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, αποτελούμενη από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο. Για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των τεχνικών πτυχών, οι συζητήσεις στην Αθήνα θα διακοπούν προσωρινά και αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου τις προσεχείς εβδομάδες. Στο μεταξύ, θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των αξιωματούχων και των Ελληνικών Αρχών».

Στουρνάρας: Πώς θα βγει η Ελλάδα στις αγορές