Τροποποιήσεις εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ λόγω κορωνοϊού

Τροποποιήσεις εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ λόγω κορωνοϊού
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Ιανουαρίου 2018 δείχνει εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι μεταφέρουν χαρτοκιβώτια που περιέχουν αρχεία των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΒΕ στον πολυόροφο πύργο του βιβλιοστασίου του ΚΠΙΣΝ, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Μετά από τρία χρόνια εντατικής προετοιμασίας για την ιστορική μετεγκατάσταση, ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2018 η μεταφορά των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τα δύο κτίρια των Αθηνών (Βαλλιάνειο, Βοτανικός) στο νέο της κτίριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η μεταφορά, για την οποία έχει διασφαλιστεί η λιγότερη δυνατή καταπόνηση των συλλογών και η μέγιστη ασφάλειά τους, συνεχίζεται και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τονίζεται ότι στο ΚΠΙΣΝ έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του -προληπτικά λόγω της επιδημίας του κοροναϊού- ως εξής:

1) Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/03 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

2) Για λόγους προστασίας των ευπαθών ομάδων, ακυρώνονται από σήμερα 10 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες οι δράσεις που απευθύνονται σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Συγκεκριμένα:

– Τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα 65+

– Το πρόγραμμα «Άθληση στην τρίτη ηλικία»

– Το πρόγραμμα «Άσκηση και Μνήμη»

Επίσης, περιορίζεται στο ήμισυ ο αριθμός των συμμετοχών σε όλα τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΚΠΙΣΝ. Επιπροσθέτως, περιορίζεται σε δέκα άτομα ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να συμμετέχουν σε μία ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους τους ΚΠΙΣΝ.

Τονίζεται ότι στο ΚΠΙΣΝ έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διάθεση αντισηπτικής γέλης, την τακτική απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των αντικειμένων κοινής χρήσης καθώς και την αραίωση των τραπεζιών στους κλειστούς χώρους εστίασης ώστε να τηρείται η απόσταση του ενός μέτρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΠΙΣΝ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο μιας νέας τροποποίησης του προγράμματος των εκδηλώσεών του αν παραστεί τέτοια ανάγκη.