Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά σε ένα πολυνομοσχέδιο

Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά σε ένα πολυνομοσχέδιο

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με θερμά λόγια εκφράστηκε ο υπουργός Οικονομικών για το πολυνομοσχέδιο που «σφραγίζει» την γ’ αξιολόγηση.  Ο κ. Τσακαλώτος, ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα των αρνητικών για πρώτη φορά σε μνημονιακό νομοσχέδιο.

Απαρίθμησε τα κατά τον ίδιον «θετικά» στοιχεία του Πολυνομοσχεδίου, αναφέροντας ως τέτοια:

* Την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 300 εκ. ευρώ, η οποία όπως είπε ευνοεί οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Επίσης, εξορθολογίζονται τα επιδόματα για τις περιπτώσεις των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.

* Προηγούνται οι αποζημιώσεις των εργαζομένων -σε περιπτώσεις πτωχευμένων επιχειρήσεων- έναντι άλλων πιστωτών όπως οι τράπεζες.

* Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Κτηματολογίου με τη μορφή ΝΠΔΔ ώστε έως το 2020 το θέμα της κτηματολόγησης να έχει επιλυθεί πλήρως.

Για την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τις οφειλές απέναντι στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός μίλησε για εκκρεμότητα με τους Θεσμούς, ανακοινώνοντας πως η σχετική ρύθμιση θα μπει κανονικά στο Πολυνομοσχέδιο και ίσως να υπάρξουν αλλαγές όταν επέλθει συμφωνία με τους Θεσμούς.

Ως αρνητική εξέλιξη για το Πολυνομοσχέδιο, χαρακτήρισε ο ΥΠΟΙΚ την αλλαγή στον τρόπο κήρυξης των απεργιών (απαιτείται απαρτία 50%+1%), διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για συμβιβασμό και όχι για επιλογή της Κυβέρνησης.