Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές επί όλων των θεμάτων εντός Ιανουαρίου

Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές επί όλων των θεμάτων εντός Ιανουαρίου
epa07190602 A handout photo made available by the Turkish Foreign Ministry Press Office shows Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu during a joint media conference with Slovenian Foreign Minister Miroslav Lajcak (not in picture) following their meeting in Istanbul, Turkey, 26 November 2018. EPA/CEM OZDEL / FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εντός Ιανουαρίου καλεί την Ελλάδα για έναρξη διερευνητικών επαφών η Τουρκία, σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου η χώρα του καλεί σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

Δένδιας: Θα προσέλθουμε με εποικοδομητική διάθεση

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας, η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές όποτε αυτές ξεκινήσουν με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

Ταραντίλης: Η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σε ερώτηση αν η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από τη στάση της Τουρκίας απάντησε ότι είναι απαραίτητο η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια. «Συνεχώς εξετάζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τη στάση της Τουρκίας. Πραγματικά είναι απαραίτητο να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι όποτε και αν επανεκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές σίγουρα θα προσέλθει με μία θετική, ειλικρινή βούληση και μια εποικοδομητική διάθεση. Μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», είπε συγκεκριμένα.