Τσελίκ: Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία

Τσελίκ: Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία

Την έντονη ενόχλησή της έδειξε η Τουρκία για τη συμμαχία Ελλάδας -Αιγύπτου, δηλώνοντας πως θα απαντήσει τόσο με τη διπλωματία, όσο και στο μέτωπο.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ δήλωσε:

«Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε, ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας. 

Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά και στο μέτωπο».

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία».

«H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Δεν είναι μόνιμες οι συμμαχίες αυτές. Η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή, θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Γι’ αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία».