Τσιάρας: Μέσα στο επόμενο διάστημα οι αποζημιώσεις για τον Daniel από τον ΕΛΓΑ

Τσιάρας: Μέσα στο επόμενο διάστημα οι αποζημιώσεις για τον Daniel από τον ΕΛΓΑ
Κλειστή η ΠΑΘΕ από το ύψος του Συκουρίου προς τα Τέμπη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, Λάρισα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Η ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης) παραμένει κλειστή λόγω του πλημμυρικού φαινόμενου και εκτιμάται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εικοσιτετράωρα για να λυθεί το ζήτημα. Τάση υποχώρησης της στάθμης του νερού του Πηνειού παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα, γεγονός που είναι θετικό σχετικά με την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων. Η κατάσταση όμως στα χωριά του νόμου παραμένει πολύ δύσκολη, με τεράστιες εκτάσεις και σπίτια να είναι βυθισμένα στο νερό και την λάσπη. Συνεχίζεται παράλληλα και η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων σε περιοχές του νόμου από την πυροσβεστική. Στην πόλη της Λάρισας και στις συνοικίες που είναι πλημμυρισμένες, η στάθμη του νερού είναι σταθερή, με τις καταστροφές να είναι μεγάλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ο ΕΛΓΑ είναι εδώ ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται», τόνισε o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον «Ντάνιελ», όπως τόνισε σε δηλώσεις του o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας κατά την επίσκεψή του στον ασφαλιστικό οργανισμό.

Επίσης, σύντομα θα γίνει η καταβολή των υπολοίπων για το 2023 όπως είπε ο κ. Τσιάρας. δηλώνοντας παράλληλα ότι «ο ΕΛΓΑ είναι εδώ ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται».

Όπως σημείωσε σύντομα θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο ο νέος νόμος πλαίσιο που αφορά στην λειτουργία του οργανισμού.

Επίσης, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται όπως είπε ο υπουργός με 110 συμβασιούχους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενισχυθεί το έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι λόγος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα τόσο για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού όσο και ως προς τις υποχρεώσεις του.

«Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του ΕΛΓΑ», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στην εξόφληση των αποζημιώσεων από τον «Ντάνιελ» όσο και των υποχρεώσεων από το 2023.

Τέλος, μιλώντας για το νέο κανονισμό, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες των παραγωγών «λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: