Τσίπρας: Δημόσια παραδοχή Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τσίπρας: Δημόσια παραδοχή Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε έκτακτη δήλωση μια ημέρα μετά το debate των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Για πρώτη φορά δημόσια ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΑλέξης Τσίπρας σε έκτακτη δήλωση που πραγματοποίησε μια ημέρα μετά την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Σε αυτήν ανέφερε:

«Χθες προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή; Και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραψε ως εισαγγελέας της ΕΥΠ τις παράνομες αυτές τις παρακολουθήσεις παραμένει ακόμα στη θέση της; Και γιατί 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;

Η αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη, μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Εκλογές: Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε το debate – Τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων των πολιτών αρχηγών

Όσα έγιναν στο debate των πολιτικών αρχηγών πίσω από τις κάμερες