Τσίπρας: Η δημόσια διοίκηση είναι ο «μεγάλος ασθενής»

Τσίπρας: Η δημόσια διοίκηση είναι ο «μεγάλος ασθενής»

«Πρέπει συλλογικά να θεραπεύσουμε τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

«Θα έλεγα ότι είναι τιμή και χαρά, αλλά και ευτυχής συγκυρία, καθώς αυτή η εκδήλωση συμπίπτει με την έναρξη μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με στόχο να υλοποιήσει μια εξαγγελία, την οποία οι πολίτες αλλά και οι λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης έχουν ακούσει πολλές φορές να εξαγγέλλεται, αλλά δυστυχώς να μην υλοποιείται:

Μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη δομή, τη διάρθρωση και την αξιοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ανάδειξη των στελεχών της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη δημόσια διοίκηση “μεγάλο ασθενή” του τόπου, τονίζοντας ότι «πρέπει συλλογικά να βρούμε τον τρόπο που θα τον θεραπεύσουμε και θα άρουμε τις παθογένειες. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει έχουμε στόχο, σχέδιο και όραμα».

Αναφέρθηκε στη μεγάλη συζήτηση περί «αποπολιτικοποίησης» της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας πως «είναι μια λάθος λέξη. Αυτό που πράγματι χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση, είναι το να σταματήσει ένα καθεστώς εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων, ημετέρων και διαπλοκής».